dinsdag 9 oktober 2018

Zelf houtkachel aansluiten

In deze klusbeschrijving staan de belangrijkste aandachtspunten voor het veilig aansluiten én stoken van de houtkachel. Voorzien van een vuurvaste omkokering is dit een goed alternatief voor . Houtkachel installeren en aansluiten. U kunt het plaatsen van een houtkachel , pelletkachel of inbouwhaard door ons laten uitvoeren of u kunt zelf de houtkachel installeren. Plaats het onderste deel van het rookkanaal recht op de houtkachel. Zet het bovenste deel daarop vast en bevestig dat in het gat in het plafond.


Zet daarna de onderkant op het aansluitingsstuk van de kachel. De rookpijp kan ook rechtstreeks in een bestaande schouw gaan. Bekijk de mogelijkheden voor installatie van je . Het installeren en aansluiten van uw houtkachel is bij uitstek een klus voor de vakman.


Maar als u handig bent, kunt u het ook zelf. Wel is het heel belangrijk dat u – om veiligheids- en gezondheidsredenen – goed weet waar u op moet letten. Hier onder geven we u een overzicht van de zaken waar u in ieder geval mee . Een houtkachel plaatsen is een vak apart.


Op deze pagina krijgt u tips voor de aansluiting of vraagt u advies aan de vakman. Verder dient de pijp dezelfde doorsnee te hebben als die van de aansluiting aan . Ik heb aan de plaats waar ik een kachel wil aansluiten eens naar boven gekeken en heb gezien dat het rookkanaal niet recht naar boven gaat. Kan ik dit zelf doen of wordt dat afgeraden?


Of moet ik hem helemaal verwijderen en heeft dat dan effect op de andere verwarmingen van de kamer? Anders komt de houtkachel dus een stukje voor die ombouw met verwarming te staan, en gaat de pijp . Als je de leiding door de houtkachel laat lopen word het water al deels verwarmd , niet genoeg om een vloer mee te verwarmen natuurlijk maar het scheelt wel in de. Pas het roestvrijstalen compensatiemechanisme aan om de aansluiting perfect luchtdicht te maken. Bij installatie van een distributiesysteem van warme lucht, voegt u een veiligheidsbeugel toe aan elke verbinding.


Poujoulat stelt een video tot uw beschikking die toont hoe een houtkachel moet worden aangesloten in een . Deze pagina is vooral bedoeld om voor u zelf een beeld te krijgen van de materialen die u nodig heeft om een rookkanaal aan te leggen. U heeft een bestaande houtkachel in goede staat (gebruikt of nieuw), deze kachel wilt u laten aansluiten op het bestaande schoorsteenkanaal. In verband met kans op tegenwind kan het zijn dat de kachel niet goed zal branden. Aan te raden is dat de afvoer ca.


Zelf een houtkachel plaatsen is een lastige klus, wij raden u aan om een erkend installatiebedrijf in te schakelen bij het aansluiten van uw houtkachel. Techniko is een allround installatiebedrijf en heeft veel ervaring bij het houtkachel aansluiten. Wanneer u de aansluiting van uw houtkachel door ons wilt laten uitvoeren . Het rookkanaal Fumisterie geëmailleerd van Poujoulat dient voor de aansluiting van alle types houtkachels. De esthetiek en de diversiteit van kleuren verzekeren een perfecte harmonie met de kachel en het interieur.


Het gamma bestaat uit een grote keuze van elementen en biedt verschillende esthetische oplossingen . Bespaar jezelf de installatiekosten van een houtkachel met deze praktische handleiding. Eerder stond beschreven hoe je een nisbus plaatst in het plafon nu volgt een beschrijving hoe je de houtkachel zelf hierop aansluit. We bespreken situaties: Kachel met achteraansluiting: hierbij kan een rechte pijp .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts