vrijdag 29 juni 2018

Stappenplan zolder opruimen

Is het bij jou op zolder ook een grote rommel? Tijd voor een grondige opruimbeurt. In dit artikel geven we je een handig stappenplan om je zolder op te ruimen, inclusief tips om je zolder beter te organiseren en tips om oude spullen weg te doen. De zolder is bij veel mensen een plek waar rommel zich steeds verder opstapelt.


Wil je de zolder opruimen ? Met dit stappenplan lukt het zeker! Je zolder opruimen kost tijd. Vooral als de zolder al vol staat met allerlei opgeslagen dingen van de afgelopen jaren, dan is het opruimen een flinke klus. In de praktische eCursus Minder meuk, meer leuk van onze zus soChicken vind je een praktisch stappenplan dat je helpt minimaliseren en je leven simpeler te maken . Tips over zolder opruimen tips?


In ieder artikel vind je praktische tips die je helpen je leven mooier te maken! Een stappenplan om je huis. Zo word je weer blij om je. Stap 4: … en eindig met de zolder en garage.


Je eindigt met de zolder. Ik weet niet zeker hoe ik het moet aanpakken. Dit is de situatie: Aan de linkerkant heb ik een washok met de wasmachine en veel dozen. Ik de dozen zitten knutselwerkjes van de kinderen, . Doordat je minder tijd besteedt aan opruimen , schoonmaken en spullen terugvinden, kan je meer tijd aan leuke dingen, zoals je gezin besteden. Je bent bij deze kast aangekomen, begint met opruimen en je denkt na een uurtje: zo, dat waren al mijn boeken.


Vervolgens blijf je iedere keer dat je een andere . En dan niet alleen de keukentafel en de slaapkamervloer, maar ook de binnenkant van alle kastjes en de bergruimte op zolder. Op naar het stappenplan dus! Dit wordt ook aangeraden in het boek Opgeruimd: als je wilt opruimen , dan is het cruciaal dat ál je spullen een vaste plek hebben.


Stappenplan Wellicht hebben je spullen nog waarde, dat is toch zonde? Opruimen is niet zo moeilijk met deze tips. Laten we het weggooien iets verder specificeren in stappen. Dingen die je echt wilt behouden, maar die naar een nieuw onderkomen moeten (zoals de zolder of kelder). Elke week nemen we samen met professional organizer Lianne een andere ruimte in huis onder handen.


Binnen weken kun jij dus je hele huis op orde hebben. Vorige week stond in het teken van de badkamer opruimen deze week gaan we met de keuken aan de slag. De overige planning zie je . Veel huishoudens hebben spullen opgeslagen en van de helft weet niemand nog dat het bestaat en de dozen op zolder brengen bij het openen altijd weer verrassingen met zich mee. Je hoeft niet allerlei spullen aan de kant te schuiven, wat het opruimen minder vervelend maakt, en je het resultaat beter ziet. Blijf je wel aan deze Salami methode houden en pak ook daarna weer een mini onderdeel aan.


Ga dus ook dan niet ineens de hele zolder opruimen. En… nu komt een heel belangrijke voorwaarde, wanneer je iets hebt opgeruim zoals bijvoorbeeld het aanrechtbla dan zorg je er iedere keer dat je gaat opruimen , dat je . Het verplaatsen-van-spullen-niveau is wanneer je bijvoorbeeld alle tijdschriften die je her en der door het huis hebt liggen bij elkaar raapt en ze netjes op een stapel legt. Liefst in een tijdschriftenmand.


Nu ga je met een slim stappenplan de rommel, chaos of wanorde te lijf (hoe noem jij het trouwens?). De training is zo opgebouwd dat je zelf bepaalt waar je begint, in de woonkamer, je werkkamer of de zolder. Resultaat: ruimte in je huis en als het goed is ook in je hoofd. Hieronder een aantal opruimtips die bewezen hebben dat ze werken.


Gooi tijdens het opruimen minstens een derde tot de helft van je spullen weg. Spiritualiteit werkt bij het opruimen – praktische tips om je huis en leven op orde te krijgen. Als jij in de hoek van de zolder een doos tegenkomt met uitgeknipte recepten, vertelt dit dat jij heel blij kunt worden van lekker koken, lekker eten. Zo kun je bij allerlei . Heeft jouw woning een mooie zolder die je niet optimaal benut? Je kunt je zolder verbouwen.


Zo creëer één of meer kamers en heb je meer ruimte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts