dinsdag 24 juli 2018

Huis koelen met warmtepomp

Spring naar Aanpassing nodig in huis of aan de warmtepomp ? Zo kun je een huis niet altijd koelen door middel van radiatoren en heb je daarvoor aangepaste . Mensen zoeken verkoeling en proberen ook hun huis op een aangename temperatuur te houden. Wat veel mensen niet weten is dat de meeste warmtepompen naast het huis verwarmen in de winter het huis ook (een beetje) kunnen koelen in de zomer! Op warme zomerse dagen kan dit erg comfortabel . Nu heeft deze warmtepomp ook de optie om passief of actief te koelen via de vloerverwarming in .

Ventilatie D verkoeling? Warmtepomp koeling: de warmtepomp als airco. Het is logisch dat je op elk moment een optimaal comfort wil in je woning.


In de winter betekent dat je huis verwarmen, maar tijdens de zomer kan het buiten zo warm worden dat koeling noodzakelijk wordt. We geven je graag een overzicht van hoe je efficiënt kunt koelen bij je thuis. Daarom kijken steeds meer huiseigenaars in de richting van koeling met een warmtepomp.


Die installeer je natuurlijk in de eerste plaats als verwarmingssysteem voor de winterperiode, maar de koelingsmogelijkheid van een warmtepomp maakt het systeem enorm geschikt voor sterk geïsoleerde woningen. Maar hoe komt de koelte dan in uw huis ?

Dit kan op verschillende manieren: Via de vloerverwarming: het koel water loopt door de leidingen in de vloer en zo verlaagt de kamertemperatuur een aantal graden, de koelte . Een warmtepomp zal bij voorkeur worden aangesloten op een vloerverwarming. Je kan de leidingen van een vloerverwarming ook gebruiken om een huis te koelen via de. Hoe doet die klep dat dan ? De regeling meet wat de aanvoer temperatuur is middels. Bij het koelen wordt de verwarmingscyclus eenvoudig gezegd omgedraaid. Via de warmtewisselaar wordt verwarmde lucht in het interieur . Verwarmen gebeurt door warmte aan de buitenlucht te onttrekken.


Is uw huis geschikt voor een warmtepomp ? Met een warmtepomp benut je gratis aardwarmte voor een huis of pand. Hoeveel kun je hiermee nu besparen? In een berekening hebben we de kosten voor aanschaf, installatie en subsidie op een rijtje gezet. Bij de plaatsing van een warmtepomp kan je mits een extra prijs, voorzien dat de warmtepomp het huis niet alleen zal warmen in de winter, maar ook zal koelen tijdens de zomer.


Aan te raden is passieve koeling , minder interessant is . Isolatie houdt de warmte binnen. Perfect in de wintermaanden wanneer de temperaturen met het vriespunt flirten. Maar wat op een zonovergoten dag in putje zomer?

Met al die mooie grote glaspartijen? Kunnen we het in huis dan koel genoeg houden? Een fantastische manier om te besparen op uw vaste lasten! Als aandrijving voor verwarming in huis doet een warmtepomp ongeveer hetzelfde, alleen onttrekt het systeem dan warmte aan bijvoorbeeld bodemwater of lucht.


Er zijn diverse soorten warmtepompsystemen. Deze warmte wordt via (koel-)vloeistof in leidingen naar het huis getransporteerd en vervolgens . Vloerverwarming en koeling. Uw warmtepomp biedt u warmte, maar dezelfde installatie kan uw woning ook passief koelen.


Door vloerverwarming en vloerkoeling zo wordt uw huis nog comfortabeler: Koel in de zomer en warm en behaaglijk als het frisser wordt. Zeker nu de zomers warmer worden, is dat een aangenaam .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts