dinsdag 4 december 2018

Oude printplaten reinigen

Iemand een idee hoe je printplaten kunt schoonmaken? Wel eens gelezen dat men printen in een vaatwasser stopt, maar dat lijkt mij niet echt wat. Misschien ontvetter (muscle) en een kwastje? Er is inderdaad print reiniger voor gedrukte schakelingen van Kontakt PCC, wordt gelevert met kwastje. Lees ook de gebruiksaanwijzing op de bus, niet gebruiken als de schakeling onder spanning staat.


Kan gebruikt worden met de onderdelen op de print. Wat is eigenlijk de beste manier om een printplaat te reinigen ? Net zoals bakeliet kun je de toplaag van onbeschadigd arbolite voorzichtig reinigen met oplosmiddelen zoals thinner en zelfs heb ik oude verfspatten met afbijtmiddel kunnen verwijderen. Trichlooretheen werkt prima om resten hars van harskernsoldeer van printplaten te verwijderen.


Als ik hem terugzet moet ik dan persee nieuwe thermal paste erop doen of kan ik de oude er gewoon op laten zitten(1jr oud )? Edit: Ik zie net een video waar een dude een wattenstaafje gebruikt om de printplaat helemaal schoon mee te maken. Is dit ook goed te doen of een slecht idee? Ice-tea in PC gelekt - Wat valt er te redden. Meer resultaten van gathering. Reinigen van laptop - tips?


Ben mijn oude Mazak freesmachine aan het opkuisen. Nu is de beurt aan de printplaten , de ventilators hebben precies naast een frituurpan gestaan en de printplaten zijn vol vet - zwart aangeladen (componenten) :roll: iemand een idee hoe of met welk . Van de week eens met oude gsm proberen of die truc met die vochtvreter en een tuperwarebak goed werkt of heeft iemand hier al ervaringen mee? Als advies is mij gegeven om de printplaten just in case schoon te maken met alcohol en daarna GOED te laten drogen voor enkele dagen voordat ik het weer test. Nu is mijn vraag, ik heb een potje met alcohol. Oude Te Koop Link Verwijderd.


Het lijkt me geen verstandig plan om met een nat doekje de printplaten te bewerken, bovendien kom je dan lang niet overal bij. Met een busje lucht krijg ik die rommel er echt niet af :) Maar ik zal eens een oude tandenborstel opscharrelen en dit beestje eens weer (optisch) als nieuw maken. En wat eraf kwam was een vettige, zwarte . Ontbrekend: oude Hoe krijg ik een oude afstandsbediening van een tv weer schoon. Van de afstandsbediening daarvan doen een paar toetsen het niet meer omdat hij vuil is. Hoe maak ik dat ding schoon zodat die toetsen weer gebruikt kunnen worden?


Vieze potmeters is één van de meest voorkomende problemen in oude (re) apparatuur. Zoals gezegd uit zich dat in gekraak of het wegvallen van het. Vaak kun je er makkelijk bij (nou ja, relatief), soms zijn ze weggewerkt achter printplaten. Gegarandeerd scherpe prijzen en snelle en betrouwbare levering. Veilig online bestellen.


Snel bezorgd en gratis geleverd! AREPA opge- richt met als specialisme technische. Bestel direct in onze webshop. Reparatieservice voor diverse garagedeur handzenders.


Ten behoeve van de reparatie kunt u de handzender goed verpakt -bij . Kwetsbare componenten schoonmaken d. Hoe laat je de kracht van ijsstralen zien maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts