maandag 10 december 2018

Schoonmaken antiek zilver

Veel mensen zijn echter ook in het bezit van antiek zilver dat met de jaren steeds donkerder wordt vanwege blootstelling aan stof en andere factoren van buitenaf. Wanneer je donkere aanslag op je zilver ziet, is gewoon met de hand schoonmaken wellicht niet genoeg om de aanslag te verwijderen. Een speciaal samengesteld zilverpoetsmiddel is de veiligste methode om zilver te poetsen, vooral als het gaat om antiek zilver of een voorwerp waarop ingewikkelde versieringen zijn . Het alom bekende nikkelzilver is een imitatiezilver dat vaak voorkomt in ons dagelijkse leven. Vrijwel alle imitatiezilver voorwerpen zijn gemaakt van nikkelzilver (ook wel bekend als alpaca).


Alpaca is een legering van koper () , zink (23) en nikkel ().

Ondanks dat nikkel er het minst in voorkomt . Een aantal voorbeelden van voor en na het schoonmaken van antiek zilver alsmede de demontage en de opbouw. Van het schoonmaken zelf zijn geen afbeeldingen omdat er met vloeistoffen en . Dat het in principe werkt, blijkt bij het schoonmaken van een stuiver. Gebruik het niet voor antiek zilver , of voor servies waarbij de onderdelen met cement aan elkaar gekit zijn. De meeste voorwerpen die mensen. Het werd speciaal ontwikkeld om THUIS zilver terug aan te brengen op zowel nieuwe als antieke zilveren en verzilverde voorwerpen.


Ook kan op deze manier elk . Helpling heeft op een rijtje gezet hoe je zilver kan poetsen met producten die je waarschijnlijk al in huis hebt.

Er zijn verschillende manieren waarop je verkleurd zilver kunt schoonmaken. Over wat de beste wijze is, lopen de meningen uiteen. De HuishoudCoach heeft de handigste methoden plus bijbehorende voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt kiezen welke jij het meest geschikt vindt. Is je zilveren sieraad geel, bruin of zwart geworden? Het lijkt vanzelfsprekend dat men rekening houdt met dit patina bij het poetsen.


Helaas blijkt in de praktijk dat men zilveren objecten spic en span wil hebben, en daarmee wordt het kunstzinnig bedoelde uiterlijk, en vaak ook het reliëf, letterlijk weggepoetst. In dit filmpje laat ik zien hoe je een wijzerplaat opnieuw kan schoonmaken en verzilveren. Maar er zijn trucjes die het makkelijker maken.


Zilver poetsen met soda - Duration: 1:32. Dit is een handige van Annemiek van Deursen van consuminderhuis Ons Genoeg in Landgraaf. Je neemt een bakje, doe er een stuk aluminiumfolie (wat een paar keer gevouwen is) in, strooi hier een laag keukenzout op. Leg dan de sieraden die schoongemaakt moeten worden van goud of zilver op het zilverpapier met zout. Neem dan heet water (graden is genoeg) en schenk dit over de sieraden heen, zoveel . Hoe kan je zilver poetsen?


Klik hier en ontdek de praktische tips van Tante Kaat om je zilveren sieraden en bestekken schoon te maken. Antiek zilver , puur zilver en sterling zilver types zijn moeilijker te zilver schoon te maken. Daarnaast heeft de neiging puur zilver om eenvoudig vlekken breken en zeer dun zijn.


Ontdek samen met ons een aantal bruikbare oplossingen om zilver schoon te maken thuis dat je niet hoeft te worden wrijven voor . Wie zilveren sieraden draagt (bijvoorbeeld een armband met zilveren bedeltjes), wil uiteraard dat deze mooi blijven.

Voorkomen dat zilveren sieraden na een tijdje dof van kleur worden, is helaas niet te voorkomen. Daarom geven je in dit blog artikel enkele praktische tips voor het schoonmaken van zilver. Ik heb een heleboel zilver.


Geen zilver om te dragen dus, maar gebruiksvoorwerpen. Mijn broers willen het niet en om het nu weg te doen. Een klein gedeelte gebruik ik (o.a. bestek en theelepeltjes) . Wij presenteren je enkele handige alternatieven om zilver te poetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts