maandag 17 december 2018

Wat is het doel van een robot

Dergelijke robots die op mensen lijken worden humanoïde robots genoemd. Als robots niet of nauwelijks van mensen zijn te onderscheiden spreekt men van androïden. Soms echter doelt men op de schokkerige . Gezien de grote afstand tussen de robot en de mensen op aarde is het veel gemakkelijker als de robot zelf kan beslissen wat er moet gebeuren in plaats van te wachten op een signaal vanaf de aarde. De definitie van een robot is erg uitgebrei maar in het kort: een programmeerbare machine die meerdere taken kan uitvoeren. Het verschil met een normale machine heeft te maken met de taken: een.


Honda deed dit zo: ze benadrukten elk ding in een robot wat hij zou moeten kunnen en dat dan allemaal combineren tot: Asimo. Bij de eerste serie robots ging het om. Het doel van dit project was om de relatie tussen mensen en robots te verbeteren dus om ze socialer te maken.


Dat is ook nodig voor de . Hij is ontwikkeld met als doel een huisdier te vervangen, voor mensen die geen huisdier kunnen houden of waar het niet mag. Paro komt daarom veel voor in. Sommige vinden het gevaarlijk dat wij dan niet weten wat robots met elkaar communiceren. Mensen konden deze taal niet ontcijferen. De Amerikaanse kunstenaar Alexander Reben heeft een robot gemaakt met naar eigen zeggen een primeur: het enige doel van zijn robot is mensen pijn doen.


Nu ligt het gelukkig allemaal wat genuanceerder. Het is afgeleid van het Tsjechische woord robota, wat betekent verplichte arbeid. Origineel was zijn robot een volledig organische dienaar, maar dat was snel vergeten.


Tegenwoordig kennen we een . Een belangrijk onderdeel van je website is een klein tekstbestandje genaamd: robots. Deze bots houden zich aan de zogenaamde Robots Exclusion Standard. De werking van de file is vrij simpel. Hoe weet een robot wat hij moet doen?


Je moet hem verschillende instructies geven. De robot weet niet wat hij moet doen. Alle instructies samen zijn een computerprogramma. Het uiteindelijke doel is denkende computers te maken: . Het nut van de humanoïde robot moet in vraag worden gesteld.


De kunstmatige intelligentie kreeg onder meer de vraag wat het doel van het leven is. Om het grotere goed te dienen, is het antwoord van de robot. Om voor altijd te leven. Ook werd de robot gevraagd wat het doel van sterven is.


In sciencefiction-films ontwikkelen robots vaak gevoelens of dreigen ze de wereld over te nemen. Het zoekbedrijf bleek Boston Dynamics te hebben overgenomen, maker van een van de snelst lopende robots ter wereld. Wat is jouw vraag over robots in de zorg?


Als het gaat om automatisering en kunstmatige intelligentie is de dreiging van zulke futuristische robots zeer reëel en kan het scenario zonder problemen worden vergeleken met wat we van de Terminator gezien hebben. Het gevaar van een grotere mate van automatisering en de daaruit voortvloeiende . Is een robot een stom ding, waar niks diepers inzit dan wat mensen erin stoppen ? Terwijl twee robots trainen voor een heuse wedstrij blijkt dat de Amerikaanse filosoof Daniel Dennett ze bewustzijn toedicht. Een huisrobot doet de deur open, neemt jas en tas aan en vraagt of je wat wil drinken, voordat hij begint te koken.


Door het raam zie je robotpostbodes over de stoep rollen terwijl automatische drones alles in de gaten houden. Is dit de kant die onze samenleving opgaat – een maatschappij bevolkt met robots ? We kunnen vooral leren van de technologie door met de robot te werken. Een robot kan de leraar niet vervangen. Ook mist de robot de flexibiliteit en creativiteit die de .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts