donderdag 13 december 2018

Zelf ijsjes maken zonder suiker

In de zomer is het weer tijd voor ijsjes! Buitenlevengevoel heeft lekkere recepten voor het zelf ijsjes maken zonder suiker op een rijtje gezet. Zelf ijsjes maken zonder suiker is veel makkelijker dan je denkt. Met slechts een paar ingrediënten maak jij thuis de lekkerste ijsjes!


Dat is echt héél erg makkelijk, trust me.

Laat de zomer maar komen, onze suikervrije ijsjes liggen klaar! Er zijn twee manieren om roomijs zonder suiker te maken : met of zonder een ijsmachine. Er bestaan immers methodes om zelf ijs te maken zonder een machine. Bananenijs kun je héél makkelijk zelf maken. Alles wat je nodig hebt is… banaan ! En natuurlijk ook een vriezer en een keukenmachine (of hakmolen, of mixer).


Dit ijs is mierzoet én romig van zichzelf.

Dus suiker en room heb je niet nodig. IJsvormpjes zijn vaak per stuks te koop voor weinig bij Xenos, Ikea, Blokker, HEMA en Albert Heijn. Kies voor vers fruit dat enigszins rijp is. Wil je géén waterijs , maar romig vervang dan de hoeveelheden water door magere yoghurt. De structuur kan je zelf bepalen.


Je kan alles kapot pureren, maar ook . Helaas zitten de meeste ijsjes bomvol suiker en dat willen we nou juist niet voor onze kinderen. Splits de eigelen in een kom. Warm de melk op in een kookpotje. Snij de vanillestok in twee en schraap de inhoud bij de melk samen met de stok. Doe de boter en het melkpoeder bij de melk en laat opkoken.


Roer dit goed door met een garde en haal van het vuur. Giet dit voorzichtig en al . Kidsproof: Yoghurt- fruitijsjes. IJsjes eten is natuurlijk heel lekker, maar niet altijd even gezond.


Maar tegenwoordig is het heel erg in om zelf ijsjes te maken en dan bepaal je zelf welke ingrediënten je gebruikt.

Ik heb laatst kidsproof yoghurt- fruitijsjes gemaakt van alleen. IJs kun je heel gemakkelijk zelf maken , ook suikervrij en lactosevrij ijs. Vorig jaar ontdekte ik dat al met de Yonanas, die van bevroren fruit super snel romig ijs maakt. Maar ook zonder machine maak je in een handomdraai Suikervrije en lactosevrije fruit ijsjes.


Eigenlijk heb je maar twee dingen . Wij geven je het recept voor waterijsjes zonder toevoegde suikers. Lekkere, gezonde ijsjes en ook geschikt voor mensen met diabetes. Daarom is het ook geen verrassing dat je voor het maken van deze ijsjes een blender nodig hebt, een krachtige staafmixer werkt ook prima. Zelf yoghurtijs maken zonder suiker - het kan zo ontzettend makkelijk zijn.


Deze ijsjes heb je met minuten in de vriezer staan. Zowel volwassenen als kids. Gezond suikervrij ijs en gemakkelijk zelf te maken. Daarom heb ik tijdens de warme dagen geëxperimenteerd met lekker suikervrij ijs die gewoon simpel te maken zijn met een blender, een vriezer en bij sommigen ijsvormpjes. Ik heb mijn lekkerste recepten verzameld in een nieuw recepten e-book, waar . Dit is waarschijnlijk het lekkerste ijs dat je ooit zelf hebt gemaakt en met ook nog eens het meest makkelijk recept dat er bestaat!


AH) - bevroren aardbeien ( zelf ingevroren of doosje AH) - scheutje ahornsiroop - klein beetje water. Wanneer je een Magimix . Ben je gek op ijs , maar eet je liever geen Magnum, Cornetto of Solero vol met suiker? Maak dan deze zomer zelf gezonde fruitijsjes zonder suiker ! Het duurt dan wel langer voor het bevroren fruit gepureerd is, waardoor het ijs zachter of zelfs een beetje vloeibaar zal zijn. In dat geval kun je het nog even in de vriezer zetten, zodat het wat steviger wordt.


Chocolade ijs van banaan, kokoswater en cacao. Zelf lekkere chocolade ijsjes maken die gezond zijn, je doet het in minuten! Buiten is het niet bepaald ijstij maar binnen wel, want we maken vandaag zelf suikervrij ijs. Nou hebben we hier in het dorp een uitstekende ijszaak , maar ik vind het ook leuk om zelf ijs te maken.


En dan vooral ijs zonder geraffineerde suiker én zonder melk. Dat laatste vanwege mijn lactose-intolerantie. Recept suiker vrij mango ijs. Fruit eten wordt nu wel erg leuk en gemakkelijk met dit heerlijke suikervrije mango ijsje ! Als de zon gaat schijnen en de temperatuur stijgt krijg je soms zin in een ijsje.


Je kunt heel gemakkelijk zelf ijs maken. Zo weet je zeker dat het een puur en eerlijk ijsje is, zonder allerlei .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts