woensdag 6 juli 2016

Winterse gerechten jeroen meus

Het hoeft niet altijd vlees of vis te zijn. Deze veggie gerechten komen verrassend lekker uit de hoek. Winterse salade met pompoen, linzen en feta. Als voorgerecht of liever als maaltijd?


Jeroen heeft veel soeps voor je klaarstaan!

Tagliatelle met kip, courgette. Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn!


Uiteraard gaan de mensen niet bepaald op zoek naar de achtergronden van de chef-kok dan wel naar zijn recepten. Makkelijk en lekkere zuurkool ovenschotel zodat je goedkoop toch een lekker stevig winters gerecht kan serveren. Lekkere preischotel met gehakt maken doe je met dit snel en makkelijk recept zodat ook drukbezette mensen met weinig tijd kunnen genieten van vers gekookte gerechten.


Lees ook: De rijkste Belgen.

Elke dag lekkere recepten met Libelle-lekker! Met een weekmenu, de boodschappenlijst, uitleg over kooktechnieken en keukenbenodigdheden. Op zoek naar het lekkerste winterse ovenschotel met spek recept? Ontdek nu de heerlijke recepten van Solo Open Kitchen. Laat je inspireren en ga aan de slag!


Hij heeft zich nu voorgenomen het iets rustiger aan te doen en ook het aantal interviews beperkt hij tot een minimum. Tijd voor een goed gevulde winterse soep. De ondetitel is ook koken met gezond verstand. Dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is, weet ondertussen iedereen. Maar ook de lunch mag niet stiefmoederlijk behandeld worden!


Een winterse , wat ongewone lasagne met pompoensaus, boerenkool en reepjes kip. Tijdens kerst worden de lekkerste recepten uit de kast getrokken en worden soepen niet overgeslagen. Culy zette de - naar onze mening - lekkerste soepjes o. De zesde editie van Dagen Zonder Vlees, de bewustwordingscampagne die mensen aanspoort om duurzamer met vlees en vis om te gaan, komt er aan.


Met ook een nieuw kookboek waarin bekende Vlaamse koks hun favoriete recepten delen.

Mmmm, ik koester eerlijk gezegd wel een zwak voor die. Dagelijkse kost is een productie van Hotel Hungaria. En serveer deze winterse schotel bijvoorbeeld met de vrij vergeten slasoort postelein… Smakelijk!


Februari loopt bijna ten einde … het is al wat. En omdat februari nog volop het seizoen is van boerenkool, verwerken we deze. Hou je niet zo van paddenstoelen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts