dinsdag 30 april 2019

Botz glazuur mengen

Ik gebruik geen water om mijn glazuren mengen , ik verzamel mijn tranen van teleurstelling van jaar door de (keramiek) oven verpletterende hoop en dromen”. Hij verwoordt het universele pottenbakkersverdriet dat ook ik voel als de stook niet helemaal verloopt zoals ik. Na jarenlang gebruik van poederglazuren heeft Botz intrede gedaan in de keramiek met kant en klare glazuren.


Inmiddels heeft Botz een uitgebreide. Is de glazuur niet meer kwastbaar en echt te dik, dan is het dunner te maken door er water doorheen te mengen. Vervolgens smeer je de glazuur op het . Botz glazuren zijn kant-en-klare kwastglazuren. Glazuren goed mengen en met een (varkenshaar) penseel de eerste laag aanbrengen. Na het drogen een tweede laag aanbrengen.


Laat het glazuur voor het stoken goed drogen, optimaal is één dag. Voor bijna alle aardewerkglazuren van Botz ligt de ideale temperatuur op . Op aardewerktemperatuur is Botz Plus een wit zijdemat craquelé glazuur. Inwassen met inkt om craquelé zichtbaar te maken. Botz Plus is een witte glazuurlaag over steengoed glazuur die zich vermengt en een effect bewerkt. Bij het bakken de temperatuur verlagen . Ondanks verschillende consistentie is elke glazuur passend ingesteld.


De ene is een glans en de andere is een matte glazuur. De glazuur is niet egaal rood en laat los. Erg jammer, is daar nog iets te redden?


Leg eens lagen van het ene glazuur en dep dan met een sponsje of een borstel. Je verkrijgt heel ​eigen resultaten​. De kleuren kan je onderling ​ mengen ​. Bevochtig enigszins je werkstuk en zet het op een soepel draaiende . Botz Plus vloeibare glazuur effectversterker - Botz Plus vergroot de effecten bijzonder fraai op Botz aardewerk glazuren en verhoogt de uitstraling van het keramiek aanzienlijk. Bijzonder schitterende glansende kleuren kunt u krijgen door nog over te glazuren met transparant, bv. Glimmer glazuren dichten rondom geglazuurd werk zeer goed af, maar zijn vanwege hun ruwe oppervlakte . Uitstekend geschikt voor majolica aardewerk.


Ideaal in combinatie met BOTZ Unidekor, aanbevolen voor serviesgoed. Alle merken kwastglazuren zijn onderling te mengen. Je kan er terecht voor handgemaakte keramiek uit eigen atelier, maar ook voor allerhande keramiekbenodigdheden zoals klei, glazuren , glazuurgrondstoffen, gereedschappen, draaischijven, andere toestellen, ovens,. In onze collectie hebben we een glanzend transparant kleurloos porseleinglazuur , omdat dit glazuur stabiel is en niet a oopt. Alle transparante, glanzende of matte kleurloze glazuren zijn goed in te kleuren met oxides of pigmenten.


Oxide kan worden toegevoegd in percentages van een tot en pigmenten vanaf. Let op: bij reservoirs in het onderste gedeelte slechts dun opbrengen. BOTZ PLUS kan gelijkmatig of onregelmatig opgestreken of in het glazuur worden geroerd. Tevens kunt u BOTZ PLUS puur gebruiken of met andere BOTZ producten combineren en mengen. Voer uw eigen experimenten uit, het is de moeite waard!


Bij Deva Art Materials verkopen we de glazuren van Botz die voornamelijk bij de lagere temperaturen gestookt worden. De vloeibare glazuren zijn aardewerk- glazuren met zeer goed strijk- en brandpatroon, goed onderling te mengen met de Engobe en de Unidekor. Laat de glazuur goed drogen tussen de lagen en wacht tenminste dag met afbakken. Pak na het glazuren het werkstuk niet op met de blote handen. Kleurloze glazuur altijd heel dun opbrengen.


PC-Ironstone AMACO 4ml Ironstone is een glanzende, donkere glazuur dat een diep chocolade bruine kleur heeft waar dun met een beige-brons-gloed waar dikker. Mengt goed met andere Potters Choice glazuren. De Potters Choice glazuur -serie is ontworpen met de pottenbakker in gedachten!


Alle kleuren zijn onderling te mengen en kan in elke droogtoestand worden aangebracht op klei en bijv.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts