maandag 1 april 2019

Koelkast uitzetten tijdens vakantie

En vanaf hoeveel weken vakantie doe je dat? Al als je één weekje weg. Vakantie : koelkast en diepvries tips. Empty the Fridge - Hoe ijskast legen voor je op vakantie vertrekt 2. Velen onder jullie denken . Wat moet je doen met je koelkast tijdens vakantie ? Uitzetten of toch maar aan laten staan.


En wat bespaar je hiermee. De redactie geeft advies. Geadviseerd wordt om tijdens je vakantie (zeker als die wat langer duurt) je koelkast helemaal leeg te halen, het evt. Koelkasten en diepvriezers zijn duuratleten… Ze moeten voedsel uur per dag en dagen per week koelen en vers houden!


Maar er zijn momenten waarop u ze wilt uitschakelen voor een langere periode – bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat of verhuist. De vraag is: Wat zou u op dat moment moeten doen? Wanneer u een lange periode gaat is het verstandig om uw koelkast en vriezer helemaal leeg te maken voordat uw op vakantie gaat.


U kunt dan tijdens uw vakantie deze apparaten uitzetten waardoor u veel energie bespaard. Hetzelfde geldt voor uw werkplek. Gaat uw organisatie een tijdje dicht? Verdien een paar tientjes extra vakantiegeld door deze apparaten uit te zetten voor je op vakantie gaat!


Vlak voor je vakantie is het ideale moment om je koelkast leeg te maken en schoon te maken, zodat je hem tijdens je vakantie kunt uitzetten. Begin om uw koelkast leeg te maken (vriesvak 0ntdooien ) deur van deze koelkast tijdens uw afwezigheid open laten ! Sleutel bij buren of familie. Dan is het altijd verstandig om de koelkast zo veel mogelijk 'leeg te eten'. Ga je echt voor langere tijd weg?


Het is namelijk zonde om thuis te komen met bedorven voedsel in de koelkast. Zet het dan uit tijdens de vakantie. We adviseren wel om de deur open te houden, zodat het kan . Zet je koelkast uit als je op vakantie gaat.


Als je een paar weken van huis bent is het slim om deze grote energievreter helemaal uit te schakelen. Eet je vriezer leeg, plan je boodschappen slim, geef producten weg en schakel de boel uit als je op vakantie gaat. Zo bespaar je heel veel energie.


Als je op vakantie gaat is het belangrijk je huis veilig achter te laten. Als je de koelkast helemaal leeghaalt, zorg dan wel dat deze volledig is ontdooit voor je weggaat. Als je niemand hebt om de planten tijdens je afwezigheid te verzorgen, zet ze dan bij elkaar in een bak met een laagje water en uit de zon. Het zijn de grootste slurpers in huis, dus je bespaart een hoop als je de koelkast en de vriezer uitzet.


Het kan zomaar flink afkoelen tijdens een Hollandse zomer. Dus terwijl jij onder een douche staat in je favoriete vakantieland , draait jouw boiler voor niets overuren. Als je wat langer weg gaat, maak de koelkast en vriezer dan schoon en zet de deur op een kleine kier. Mocht je nog een tweede koelkast hebben? Vergeet deze dan ook niet.


Ook de boiler of Quooker kun je gewoon uitzetten. Let er wel op bij terugkomst dat je het waterreservoir eerst doorspoelt vóór het hergebruik. Maak zo met de vakantie in het vooruitzicht je koelkast leeg. Even de voorraden opmaken en sauzen en smeersels die over datum zijn weggooien. Voordat je vertrekt kan je de koelkast uitzetten.


Laat hem op een kiertje open staan zodat de koelkast niet muffig wordt van binnen. Heb je eerste terrasje toch zo mar terugverdiend! Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. Beter Bespaard thuis tijdens vakantie. Vóór vertrek zijn er namelijk een paar dingen die je kunt doen om thuis energie te besparen tíjdens de vakantie.


Er zijn twee uitersten: trek de stekker van de vriezer en koelkast uit het stopcontact óf gooi ze he-le-maal vol met eten en drinken. En haal er dingen uit die tijdens je vakantie bederven. Als je dit van tevoren al weggooit, kom je na thuiskomst in ieder geval niet voor verassingen te staan! Liever je koelkast helemaal uitzetten ? Dan moet je alles wat kan bederven eruit halen. De koelkast moet dan wel helemaal ontdooid zijn voordat je . Ventilatiesysteem of airco.


Als je deze systemen volledig afsluit tijdens je vakantie , kan dit aardig wat energie besparen. Bedenk wel dat de lucht in huis dan wat vochtiger wordt en dat kan resulteren in meer verbruik van bijvoorbeeld je koelkast en dergelijke. Wens je dit niet, schakel de thermostaat dan gewoon iets lager.


Belangrijk vóór u met vakantie vertrekt: Maak de koelkast leeg en schakel ze uit. Laat de deur open, om schimmel te voorkomen. Schakel alle elektrische en elektronische toestellen uit die tijdens uw afwezigheid niet worden gebruikt en haal de stekker uit het stopcontact: tv, computer, spelconsole, modem enz. De vakantieuittocht is in volle gang. Checklists voor op vakantie hebben veel mensen wel, maar denk ook aan het huis dat je achterlaat.


Met een paar simpele maatregelen is de woning veilig en energiezuinig tijdens je vakantie , of je nu ver weg of dichtbij, lang of kort weggaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts