vrijdag 26 april 2019

Keuken gelakt of kunstof

Wij zijn op zoek naar een nieuwe keuken. Twijfels hebben wij nog bij de keuze van het front. In de verschillende keukenzaken horen wij verschillende verhalen over lak en hoogglans kunststof.


Lak zou over vijf jaar niet mooi meer zijn en krasgevoelig. Meer resultaten van radar. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding.

We hadden nu graag geweten wat is de betere afwerking: gelakt , folie of laminaat? Dat kunststof verkleurt? Na bezoekjes aan een 10-tal degelijke keukenhandelaars. Kunststof , lak , fineer of hout?


Welk materiaal scoort het best in jouw toekomstige keuken ? En waarom heeft jouw gezinssamenstelling daar iets mee te maken? Bij kunststof keukens zou u misschien denken dat het om keukens gaat die compleet van kunststof zijn. Niets is echter minder waar.


Ook MDF gelakt valt onder de zogeheten kunststof keukens.

Zo zijn deze keukens in alle soorten, stijlen . In plaats daarvan zijn ook “ keukenkastjes van kunststof ” gewoon gemaakt van spaanplaat of MDF. Daardoor kan je gelakte keuken veel langer mee dan een andere variant. Ik wou eens weten wat hier het beste is, GELAKT of GELAMINEERD (gefineerd) deze trek ik over de zelfde schreef! GEEN glanzend voor de vingerafdrukken.


De keukendeurtjes folie laat soms los of laat scheuren zien, dus heb je vaak de vraag: kies je nu voor een gelakt deurtje of kunststof folie. De voordelen van kunststof is makkelijker schoonmaken en lagere kosten maar folie laat wel los. Wat is nu beter en goedkoper? Mooie nieuwe keukendeurtjes. Folie keukendeurtjes zijn . Deze zijn vaak bepalend voor het aanzicht van de keuken – net als inbouwapparatuur, werkblad en de opstelling van de keuken.


Voor de afwerking wordt veelal gekozen voor lak , folie fineer en kunststof. Bij een kunststof keukenfront wordt een laminaat of melamine afwerking op het materiaal aangebracht. In tegenstelling tot laminaat kun je met MDF als keukenfront wel naadloos werken.


Wanneer je het hout lakt – in een kleur naar keuze - heb je totaal geen naden. Je kunt dan bovendien ook nog kiezen of je met een matte lak werkt, een satijnglans, of hoogglans. Weet wel dat hoogglans een hele dure . Het materiaal toont een.


Wanneer u gaat vergelijken, kan een keuken met hoogglans lak veel duurder uitvallen dan dezelfde keuken met melamine deuren.

Ook kunt u kiezen voor een keukenfront met folie, fineer, kunststof , lak of laserafkanting. Dit is in vele uitstralingen en nuances verkrijgbaar, goed schoon te maken en krasbestendig. Hierbij worden de fronten met lasertechnieken naadloos versmolten. Zeer gemakkelijk in onderhou met kunststof folie naadloos ommantelde fronten, die in uni kleur en in houtprint voor een attractieve prijs leverbaar zijn.


De oppervlakte glad of geprofileer mat of glanzend. Fronten met folie laklaminaat. Alle overige keukens op de markt bestaan dan dus uit geperste plaat met een kunststof toplaag die er als lak uitziet. Keukenfronten zijn er in een grote diversiteit aan kleuren, materialen en afwerkingen.


MDF keukendeuren worden voorzien van een lak -dragende toplaag. Vervolgens kunnen ze worden . MDF heeft een fijnere structuur dan spaanplaat waardoor het gemakkelijker is om een laklaag of poederlak afwerking toe te passen. Hoe hoger de densiteit van de MDF plaat, hoe sterker het materiaal. Een mooie en betaalbare keuze voor de fronten. Mateloos populair tegenwoordig is het gelakte keukenfront.


Vooral de hoogglans is geliefd. Basis voor een lakfront is altijd MDF en de kwaliteit zit hem in het . Zeer sterke fronten met een hoogwaardige melamine-toplaag. Aan deze toplaag kan structuur worden meegegeven waardoor deze fronten in.


Dit watergedragen dual core- laksysteem UV -gedroogd vervuld op ecologisch vlak en op hardheid en belastbaarheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts