dinsdag 16 april 2019

Koper poetsen met baking soda

Hier zijn enkele van de meest gebruikte methoden. Met een mengsel van tafelzout en azijn kun je de. In de kerk Heilige Naam Jezus in Lierop is een werkgroep al enige jaren bezig met het koper poetsen.


Gebruik cola, zout, azijn of citroen om koper weer te oude glanzende kleur terug te geven. Je vind hier meer tips om koper goed te poetsen.

Koper is soms lastig te poetsen bijv. Het plafond wordt dan gauw heel vies van de koper -poets. Hiervoor gebruik ik citroensap met een doekje aanbrengen en met een schone natte doek na wrijven. Werkt prima en plafond blijft . Toilet schoonmaken – Gooi een kopje baking soda in het water van het toilet en laat een uur intrekken. Reinig het toilet daarna met een borstel en trek door.


Schoon en geen vieze geurtjes meer.

Prullenbak – Strooi baking soda op de bodem van je prullenbak om vervelende geurtjes te voorkomen. Over een paar dagen wordt mijn oudste dochter jaar. Terwijl zij ongeduldig de dagen telt, ben ik al druk bezig met alle nodige feest-voorbereidingen: partijtje organiseren, vrienden en familie uitnodigen, lekkere taart-recepten uitzoeken, boodschappenlijstje schrijven, . Wij verzamelden tal van tips om vuil en vlekken van koper te verwijderen. Daar waar roodkoper synoniem is voor koper , verwijst geelkoper naar messing of een legering van koper met à zink. Maak een badje met warm water, soda en een beetje glycerine en leg het koperen voorwerp erin.


Tips voor het schoonmaken van sterk vervuild koper zonder van koperpoets gebruik te maken. We hebben een paar mooie helmkits welke al jaren buiten staan (Spanje). Onlangs op de markteen poetsmiddel gekocht, werkt, maar optimaal. Echt een geduldwerk(je). Wrijf het voorwerp in met . Zilverpoets : meng deel water met drie delen baking soda en poets het zilver met een doek of spons.


Daarna goed afspoelen en drogen. Vloerreiniger: voor het verwijderen van vlekken en viezigheid van de vloer meng je een half kopje baking soda in een emmer warm water en reinig daarmee de vloer. Gastblogger Oukje heeft een super zilver schoonmaaktip.


Heb je spulletjes, zoals taartvorkjes, die bruin uitgeslagen zijn?

Koffie- en theeaanslag: Dit verwijder je makkelijk met wat baking soda en water. Zilverpoets : Maak een pasta van eetlepels baking soda en eetlepel water en gebruik deze pasta met een schone doek om zilver op te poetsen. Goed afspoelen met water. Zeer effectief: Baking soda , azijn en aluminiumfolie.


Ga als volgt te werk: Bekleed de bodem van het bakje of . Zodra de baking soda volledig is opgelost, dompel je het zilver erin en wrijf je het schoon met een doek. Maak het af door het zilver nog even te poetsten met een. Na het voorwerp vijf minuten te poetsen , spoel je het schoon en droog je het goed af met een absorberend doekje. Hier alvast een tip: baking soda is hartstikke handig om je zilveren bestek mee schoon te maken.


Meng een deel water met drie delen zuiveringszout en poets met een doek het zilverwaar op. Vervolgens goed afspoelen en je zilveren bestek glimt weer als vanouds. Een matras opfrissen is best wel een klus. Ook hierna met heet water naspoelen en droog wrijven.


Ook het voorwerp laten koken in een badje gedestileerd water waarin je soda hebt gedaan. This Pin was discovered by Jazz DP. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Laat het minuten bruisen en maak het toilet dan met een borstel schoon. Zilver poetsen : Maak een pasta van eetlepels baking soda en eetlepel water en gebruik deze pasta met een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts