donderdag 16 mei 2019

Hoeveel klontjes suiker in brood

Hoeveel gram suiker zit er in een brood ? Gemiddeld genomen weegt een boterham gram. Brood bevat volgens de NEVO-tabel gemiddeld tot gram suiker per 1gram. Dus een snee brood bevat gemiddeld iets minder of meer dan gram suiker.


Ter vergelijking: een suikerklontje is ongeveer gram. In veel producten zitten onnodig veel suikers.

Ook in producten waarvan je het juist niet verwacht. Wat dacht je van een fles slasaus met meer dan suikerklontjes , of suikerklontjes in een pak muesli. Door dit soort producten krijgen we dagelijks gemiddeld tot keer te veel suiker binnen.


Wij geven je graag het antwoord. Het meeste brood bevat per boterham maar 0-– gram suiker , dat van nature in het meel van het graan zit. Er zijn broodsoorten die iets meer suiker in de receptuur . Dat lijkt weinig, maar de meeste Nederlanders eten veel brood en dus eet je door het eten van brood toch veel verborgen suiker.


In beide zit een kern van waarheid.

Gewone witte (tafel) suiker bestaat voor 1 uit glucose. Glucose is scheikundig gezien een eenvoudige suiker. Naast glucose zijn er ook nog . Ooit geweten dat er in een wit brood uit de supermarkt bijna suikerklontjes zitten? Producenten doen onvoldoende hun best om duidelijk te maken hoeveel suiker er in hun producten zitten. Misschien dacht je vanochtend gezond bezig te zijn met een pakje yoghurt-drink.


Toch zitten er in dit kleine pakje al gauw tien suikerklontjes. Of wat dacht je van een wit brood met Nutella, in een heel . Natuurlijke suikers: dit zijn suikers die voor het grootste deel bestaan uit . Iedereen weet het wel: te veel suiker is ronduit slecht voor je. Het blijkt dat Nederlanders veel meer suiker eten dan ze zelf denken. Laten we het even controleren: weet jij hoeveel suiker er zit in de dingen die je eet?


In Nederland eten we veel verschillende soorten brood : volkorenbroo bruinbrood of witbrood. In deze blog alles op een rij. Een boterham bestaat voor bijna de helft uit koolhydraten, maar slechts voor uit suiker. Het is dus een fabel dat er in brood veel suiker zit.


Waar veel brood eten eerder toe leidt, . Koop dan yoghurt zonder toegevoegde suikers.

Je kan zelf vers fruit toevoegen om je yoghurt smaak te geven. Wist je dat de koolhydraten in wit brood de suikerspiegel sneller doen stijgen dan de koolhydraten in volkorenbrood? Daarom is het ook niet nodig om brood , een belangrijke bron van koolhydraten, in de ban te doen.


Sterker nog, er zijn goede. Ontbrekend: klontjes Bakker zit er suiker in brood? Meesterbakker Uljee – Brood en Banket uljee. En ook of het eruit kan. Hier is een eenvoudig antwoord en de uitleg van onze bakkers.


Er wordt een kleine hoeveelheid suikers toegevoegd aan brood. Dit wordt vooral gebruikt als voeding voor de gist. Daarnaast wordt tijdens de broodbereiding. Als voorbeeld nemen we een typisch zondagochtend ontbijtje: een kopje koffie met een klontje suiker , een croissantje met jam en een glaasje. Maar weet je ook hoeveel suiker je eigenlijk binnenspee.


Volgens de WHO mag je per dag maximaal 1suikerklontjes , maar klontjes zou nog beter zijn. Dat is een stuk minder dat Nederlanders gemiddeld binnenkrijgen: namelijk klontjes per persoon per dag. De Nederlandse Gezondheidsraad en het Voedingscentrum gaan zo ver niet. Je krijgt kanker en alzheimer van suiker ! Als je niet beter zou weten, zou je denken dat je dood neer zou vallen van ieder lepeltje dat je binnenkrijgt. Zo kan er aan brood al behoorlijk wat suiker toegevoegd zijn.


Waarom werd geen rekening gehouden met verschillende soorten brood ? Is uw liefde voor suiker te groot? Het hangt ervan af wat u suiker noemt, zult u denken. Dat klopt, er zijn vele verschillende soorten koolhydraten. Ontdek het op deze pagina, ook voor je eigen lievelingsfruit!


Suiker in fruit: een handige tabel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts