dinsdag 14 mei 2019

Huis koelen met radiatoren

Steeds meer radiatorfabrikanten brengen radiatoren op de markt die zowel kunnen verwarmen als koelen. Hiermee is het eenvoudig om op warme zomerdagen toch een verfrissende koelte in huis te houden. Maar welke mogelijkheden zijn er?


Het is prettig om een ruimte bij te koelen door koud water. Als je op een hete zomerdag koud water door de radiatoren pompt kun je erop rekenen dat water uit de lucht zal condenseren op de radiatoren , en er .

Heb al wat rond zitten neuzen, maar meer dan de gewone algemeenplaatsen van usenet heb ik niet gevonden. Ik wil het huis koelen tijdens hete zomers, vooral tijdens de nacht. GasTerra in Groningen doet samen met Essent een proef waarbij radiatoren van de centrale verwarming gebruikt worden om het huis te koelen. Dat maakte de handelsonderneming in aardgas zaterdag bekend.


Techniko kent alle mogelijkheden en helpt u graag bij het kiezen van de juiste methode voor verwarmen en koelen. DBE Pro van Jaga, specialist in klimaatbeheersingsoplossingen, maakt namelijk bij warm weer gebruik van koel water om via passieve koeling de temperatuur in huis en kantoor op een aangenaam niveau te houden. Al enkele jaren kan Jaga Low-H2O radiatoren uitrusten met Dynamic Boost Effect (DBE), een systeem dat.


Spring naar Aanpassing nodig in huis of aan de warmtepomp?

Verwarmen èn koelen met warmtepomp is soms mogelijk met een aanpassing of toevoeging aan je woning of de warmtepomp in je woning. Zo kun je een huis niet altijd koelen door middel van radiatoren en heb je daarvoor aangepaste radiatoren of . Lage temperatuur radiatoren installeren: als je kiest voor dit systeem, is het noodzakelijk dat je een lage temperatuur warmtepomp installeert. Op die manier bedraagt de temperatuur van het. Vloerverwarming is dus duurder, maar voorziet wel een perfect egale warmteverdeling, zodat het overal in huis even warm is.


De convectoren van Jaga staan bekend om hun goede werking bij laag temperatuur verwarming (LTV). Bij installatie van een warmtepomp worden bestaande radiatoren in de woonkamer hier dikwijls door vervangen. Bij dezelfde omvangen leveren Jaga convectoren namelijk veel meer vermogen dan . Niets leuker dan ons interieur regelmatig veranderen.


Een nieuw kleurtje op de muur, we verschuiven alle meubels nog een keertje of geven met trendy handdoeken onze badkamer een opfrisbeurt. Wil je iets meer dan een kleine verandering? Bijvoorbeeld een meer moderne uitstraling? Die hoeft namelijk niet zo heet te worden en kan een huis heel gelijkmatig verwarmen. Ook werkt een cv-ketel in combinatie met een warmtepomp beter met grote radiatoren (of radiatoren met ventilatoren), dan met kleine radiatoren.


Niet alle warmtepompen zijn geschikt om te koelen. Als servicemedewerkster krijg ik met regelmaat telefoontjes van bewoners die vermoeden dat de verwarmingsketel het niet doet. Deze constatering doen zij, omdat de radiatoren koud zijn.

Echter, wanneer de gewenste temperatuur in huis is bereikt, koelen de radiatoren af. Neen, koeling is niet mogelijk met gewone radiatoren. Als u wil verwarmen en koelen met uw warmtepomp, kiest u voor vloerverwarming of ventilo-convectoren.


Vloerverwarming geeft u een fris gevoel aan de voeten en verlaagt de kamertemperatuur met een aantal graden. Ventilo-convectoren blazen . Radiatoren nu overbodig. Het gevolg is dat er nauwelijks meer warmte nodig is in een huis en koudestraling ontbreekt. Hoe logisch is nu centrale verwarming nog? Op zolder heb ik een apparaat dat via buizen water transporteert naar de woonkamer.


Het thema energiezuinige koeling en airconditioning in huis wint de laatste jaren flink aan populariteit. Koeling vindt dan plaats door transport van het koude water naar de Jaga oplossingen in huis. Wilt u meer weten over Jaga koeling , radiatoren of airco in het algemeen, aarzel dan niet om contact op te nemen. Als uw huis wordt verwarmd met radiatoren , dan kunt u de oude gasketel vervangen door een Waterstage Hoog-Temperatuur warmtepomp.


Zo geniet u toch van voldoende warmtecomfort met een lager energieverbruik dan gas. Wenst u een hoger energierendement, dan kunt u uw oude radiatoren vervangen door nieuwe . Zijn er meer mensen in huis ? Dan stijgt de temperatuur aanzienlijk en reageert de thermostaat. Low- H2O reageert meteen dankzij de lagere waterinhoud.


Uw installatie blijft dus minder . Koelen op meerdere manieren. Een warmtepomp is een apparaat wat op meerdere manieren je huis kan koelen. We hebben ze voor je op een rij gezet. De leidingen lopen door het hele huis , de radiatoren bevinden zich in verblijfsruimten.


Zodra de cv-ketel aanslaat en het water verwarmt, begint het. Zodra die temperatuur is bereikt stopt de warmtetoevoer (denk ik) en koelen de radiatoren af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts