dinsdag 7 mei 2019

Afvoer gashaard gesloten systeem

Vanzelfsprekend moeten de verbrandingsgassen, die de gashaard ontwikkelt, op een verantwoorde en veilige manier naar buiten worden afgevoerd. Deze rookgassen zijn op twee manieren te vervoeren, namelijk met een open of een gesloten verbrandingssysteem. Elke gashaard heeft zuurstof nodig. Die zorgt immers voor de verbranding. Waar die zuurstof vandaan komt, verschilt echter.


Wat zijn de verschillen en waar moet u rekening mee houden?

Gashaard gesloten systeem. Een gaskachel of gashaard met een gesloten systeem haalt de benodigde zuurstof voor verbranding van buitenaf door de dubbelkanalige ofwel concentrische pijp die op de haard aangesloten is. De binnenste pijp voert de rookgassen van de gashaard af naar buiten, de buitenste pijp zorgt . Bent u op zoek naar een sfeervolle gashaard of gaskachel met een gesloten systeem voor een bodemprijs? Tegelijkertijd wilt u met een gashaard natuurlijk geen enkel risico lopen en kiest u wél voor kwaliteit en veiligheid!


Alle gashaarden uit onze opruiming worden daarom door onze werkplaats gecontroleerd zodat u . Het concentrisch kanaal bestaat uit een binnenbuis voor de afvoer van verbrandingsgassen en een buitenbuis voor de aanvoer van verse lucht. Hoe werken de ventilatie en afvoer van haard en kachel? Voor alle soorten haarden en kachels geldt daarom dat een goede ventilatie en deugdelijke afvoer van groot belang zijn.

Verreweg het merendeel van de hedendaagse gaskachels en gashaarden zijn voorzien van een gesloten verbrandingssysteem. Bij vrijwel alle hedendaagse gashaarden en gaskachels wordt, indien mogelijk, gebruik gemaakt van een gesloten verbrandingssysteem. Hierbij wordt de haard of kachel aangesloten op een afvoer met twee kanalen. De omringende, buitenste pijp voert de zuurstof ten behoeve . De zogenaamde gesloten gashaard en gaskachel maken gebruik van een concentrisch afvoerkanaal. Het binnenste kanaal (meestal 10cm en bij grotere haarden 13cm) wordt gebruikt om , net als bij de open systeem gaskachel, de verbrande gassen af te voeren.


Dat betekent dat de benodigde zuurstof van buiten het huis betrokken wordt en de verbranding van het gas in een (gesloten) andere atmosfeer . Het rendement van een open systeem ligt op circa procent. Een open gashaard is dus puur voor de sfeer en de gezellighei niet voor de warmte! Een degelijke luchtaanvoer en - afvoer zijn van cruciaal belang voor een goed werkende open haard of kachel.


Wij hebben dus een concentrische afvoer nodig (tot dak). Vanuit de garantiebepalingen verplichten zij vaak om hun eigen afvoersystemen te gebruiken. Wij huren een huis in Belgie en krijgen misschien strafpunten voor de huursubsidie.


Nu lees ik dat sommige gashaarden ook lucht nemen uit de schoorsteen dus niet uit de leefruimte. We hebben besloten dat we een gashaard in een ruimte naast de garage willen plaatsen. Het gaat om een gesloten systeem gashaard met een capaciteit van - kw.


Afvoersystemen voor de traditionele gashaarden. De traditionele gashaar den betrekken . De Beaufort Ease werkt met een gesloten systeem.

Dat wil zeggen dat de zuurstof die nodig is voor verbranding door de rookgasafvoerpijp van buitenaf gehaald wordt. De afvoerpijp regelt dus zowel de zuurstofaanvoer als de rookgasafvoer. Dat zorgt voor een superveilig gevoel en dit is een systeem wat past in de goed . U kunt kiezen voor een gesloten of open systeem.


Met dit systeem kunt u installaties met een afvoerbuis van zelfs meter benutten. In deze tekst willen wij. Het grote nadeel van deze open verbrandingssystemen is niet alleen de afvoer en luchttoevoer, maar ook het rendement.


Het is echter niet mogelijk om bij de geslotensystemen een gashaard te krijgen zonder ruit. Er zit dus bij een gesloten verbrandingssysteem altijd glas voor de haard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts