woensdag 21 november 2018

Wijnklimaatkast temperatuur rode wijn

Rode wijn wordt vaak aangeraden op “ kamertemperatuur ” te serveren, maar dit stamt nog af van de tijd dat de gemiddelde kamertemperatuur 5°C lager was dan onze huidige kamertemperatuur (dus serveert men rode wijn in het algemeen op ca. °C). Eigenlijk moet men naar de hoeveelheid tannine kijken om de juiste . De geur en smaak van rode wijn komen echter het best tot hun recht bij een temperatuur van - graden Celsius. Wij adviseren u de wijn zelf nog iets koeler te bewaren, op een temperatuur van - graden Celsius, omdat de wijn in het glas nog iets zal opwarmen nadat hij uit de wijnklimaatkast komt.


Voor rode wijnen geldt echter een temperatuur van tot °C, wat betekent dat deze twee wijnen niet in een gezamenlijke temperatuurzone bewaard dienen te worden.

Het belang van de luchtkwaliteit in uw wijnklimaatkast. De luchtcirculatie van een wijnklimaatkast is van essentieel belang, omdat deze . Er bestaan nog al wat misverstanden als het aankomt op de juiste serveertemperatuur voor rode wijn , witte wijn en rosé. Veel mensen bewaren hun flessen witte- en rosé wijn in de koelkast en rode wijn op kamertemperatuur. Daar is niks mis mee, maar optimaal is het niet.


Kamertemperatuur is meestal te . De mini wijnkoelkast kan prima op bijvoorbeeld het werkblad van uw keuken geplaatst worden.

De Peltier koeltechniek doet stil en zonder trillingen zijn werk. Dit zorgt voor een rustig klimaat in de wijnkoeler. Het verschil in bewaartemperatuur tussen witte en rode wijn.


In het geval van rode wijn hangt deze temperatuur nauw samen met de hoeveelheid tannine die erin zit. Wanneer deze veel tannines. Wilt u meer weten over het bewaren van wijn of het aanschaffen van een wijnklimaatkast ? Rode wijn bewaar je namelijk op een andere temperatuur dan witte wijn.


Het aantal zones van de wijnkoelkast staat niet gelijk aan het aantal instelbare temperatuurzones. Een wijnklimaatkast kan zones . Zo wordt, om maar eens een voorbeeld te noemen, witte wijn kouder bewaard dan rode wijn. Een goede wijnklimaatkast is dan ook. Wijnen die constant worden blootgesteld . Het is algemeen bekend dat witte wijn koud geserveerd moet worden en rode wijn op kamertemperatuur. Ideale temperaturen rode wijn.


In de dagelijkse praktijk is het verschil gebaseerd op het feit dat de bewaarkast één constante temperatuur heeft en de klimaatkast verschillende temperatuurzones heeft: bovenin warmer dan onderin . Door deze speciale koelkast in te stellen op de juiste temperatuur kan de wijn direct geserveerd worden.

Echte wijnliefhebbers hebben een aparte wijnkoelkast voor rode wijn en voor witte wijn. De kast heeft speciale leggers of planken waarop de wijnflessen goed neergelegd kunnen worden. Vaak zijn de planken ook in . Drink jij alleen rode wijn of geniet je vooral van een glas witte wijn? Zoals je waarschijnlijk wel weet, worden rode en witte wijn bij een andere temperatuur geserveerd.


Wijnklimaatkasten zijn verkrijgbaar met één of meerdere temperatuurzones. Als een wijnkoelkast één temperatuurzone. Ben je een wijnliefhebber ? Dan is een wijnklimaatkast onmisbaar in je interieur. Heb je geen wijnklimaatkast en wil je wijnen toch op de juiste serveertemperatuur drinken? Houd hiervoor onderstaand schema aan.


Let wel, dit zijn richtlijnen. Je kunt met een speciale wijnthermometer controleren wat de exacte . Vinothek wijnklimaatkasten beschikken over speciale technologie om verschillende temperatuurlagen binnen een apparaat te creëren. Een complete zone waarbinnen de temperatuur van onder naar boven, van laag naar hoog oploopt.


In het bovenste gebied kunnen bijvoorbeeld rode wijnen op 18°C worden bewaard. Rode wijn is het lekkerst op kamertemperatuur , terwijl witte wijn en rosé het beste smaken als ze koud zijn. Met een goede wijnklimaatkast met onder andere twee temperatuurzones , hoeft u zich daar geen zorgen meer over te maken. U serveert (en bewaart) al uw wijnen . Je hoeft niet veel verstand van wijn te hebben, om te weten dat verschillende wijnen idealiter op verschillende temperaturen moeten worden gedronken.


Waar rode wijn het lekkerst . Dit is namelijk het aangeraden klimaat om rode wijn te laten rijpen. Via afzonderlijke temperatuurzones kan je respectievelijk witte en rode wijnen, en champagne of mousserende wijnen in de wijnklimaatkast onderbrengen. Ook is het belangrijk om . Bovenin is het vaak warmer dan onderin.


Sensortoets voor het instellen van de temperatuur voor de opslag van witte wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts