maandag 28 januari 2019

Hoeveel groepen nodig meterkast

Bereken hoeveel groepen uw groepenkast nodig heeft. Dit vanwege het toenemende aantal elektrische apparaten in huis en dus de toenemende vraag naar vermogen. He, Ik heb pas geleden de sleutel van een nieuwbouwwoning gekregen en nu heb ik even gekeken naar de meterkast en ik betwijfel of men alles wel goed heeft geïnstalleerd. Ik heb aan aansluiting van 1x35A vanuit de netbeheerder. Hier zitten in totaal echter groepen achter.


Ik lees op verschillende . Nicole, Moeilijk te zeggen op afstand ,heeft te maken met de meterkast ,maar als je een vakman er bijhaalt krijg je een goed advies. Voor elke zware stroomgebruiker: wasmachine, droogtrommel, vaatwasser, electrische oven etc. Hoeveel groepen u nodig heeft. Om al uw apparaten aan te kunnen sluiten heeft u minimaal acht groepen in uw meterkast nodig. Goedendag, ik heb voor mijn nieuwe huis (bestaande bouw) een vraag met betrekking tot de meterkast.


Is de meterkast groot genoeg? Groep – Slaapkamer en zolder. Het is zonder te meten niet precies uit te rekenen hoeveel groepen u nodig heeft. Wel kan er rekening worden gehouden met een aantal factoren. Waar kan ik aflezen hoeveel fasen mijn aansluiting heeft?


In uw meterkast is een elektriciteitsmeter (ook wel kWh-meter genoemd) waarop . Vragen en antwoorden omtrent de groepenkast vervangen. Heeft u een vraag waarover u mischien meer advies wilt, neemt u dan gerust contact met ons op, misschien kunnen wij u van dienst zijn met het juiste antwoord omtrent de groepenkast. Elektramat legt u alles uit over de fase en fase varianten. Sommige keukenapparatuur gebruiken zulke hoge vermogens dat er een eigen groep voor nodig is.


Laat het werk in je meterkast altijd door iemand met kennis van zaken doen. Met het toenemende aantal apparaten in de moderne keuken, is ook het aantal vereiste groepen mee gegroeid. Niet zelden volstaat de huidige installatie en meterkast niet voor een moderne keuken met alles erop en eraan.


In dat geval is er extra werk en materiaal . Je hebt al bepaald of een fase of fasen groepenkast voor jou geschikt is. Dan is het nu tijd om te kijken hoeveel groepen je nodig hebt. Tel als eerste het vermogen (Watt) van al je elektrische apparaten bij elkaar op. Het is dan ook niet op voorhand te zeggen uit hoeveel groepen een groepenkast bestaat.


Zo heeft een kleinere woning bijvoorbeeld veel minder ruimte voor elektrische apparaten dan een grote woning en dit resulteert dan ook automatisch in een kleinere groepenkast. De meeste woningen hebben tot maximaal groepen in hun meterkast. In sommige gevallen kunnen dit er wel zijn of zelfs meer.


Wanneer u in een kleine woning . Maar hoeveel groepen zijn er voor u woning nodig ? De gemiddelde berekening die er . Het berekenen van het aantal groepen kan door middel van het tellen van de stopcontacten en lichtpunten in uw huis, deze deel je over het aantal groepen. Op apparaten staat hoeveel vermogen deze vraagt. De Maximale hoeveelheid vermogen op een groep mag niet meer zijn dan de . Altijd lastig als u het niet weet welke groepenkast nou juist is voor u woning of kantoor etc.


Als aan deze installatie niets gebeurd dan zijn er geen aanpassingen nodig. Een nieuwe groepenkast bestellen en de oude groepenkast vervangen? Koop kant en klaar de beste groepenkast. Inclusief installatie door een erkend elektricien. Heb ik een fase of fase groepenkast nodig ? Past de groepenkast in de meterkast ? In woonhuizen moeten bij het vervangen, uitbreiden of aanpassen van de groepenkast alle groepen verplicht worden beveiligd door een aardlekschakelaar.


Vroeger bestond er nog onderscheid tussen zogenaamde natte en droge groepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts