maandag 25 maart 2019

Cappuccino schenken

Cappuccino , café latte (oftwel: koffie verkeerd) of cafe macchiato. Tegenwoordig zie je het overal, latte Art. Met een kannetje schenk je opgeschuimde melk in een kopje koffie en voilà: een mooie cappuccino met een.


De espresso en het schuim zijn klaar, nu is het tijd om te gaan schenken. Begin hoog, schenk rustig door en onderbreek de straal niet. De kunstenaar, de barista, schenkt met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van een espresso.

Met schijnbaar simpele bewegingen van het schenken van schuim ontstaan de . Veel eerder zal een barista een compliment ontvangen omdat de cappuccino er zo mooi uitziet dan dat de smaak zo goed is. En daarom kan ook vrijwel elke barista een aantal mooie figuren schenken. Geef mij dag van je tijd en ik zorg ervoor dat jij een hartje in je cappuccino kunt schenken. De appel, het hart en de rosetta zijn de eerste figuren die je leert te schenken. Van belang is, voor de beginnende barista, dat het bereiden van een cappuccino al bijna vanzelf gaat.


Deze moet dus echt eerst goed beheerst worden voordat er begonnen wordt met het schenken van latte art figuren. Bekijk de video om te leren hoe je een mooie cappuccino maakt: . Misschien was de basis van mijn cappuccino niet goed genoeg.

Het maken van latte-art komt heel precies. Zo moet de structuur van het melkschuim perfect zijn: vloeibaar genoeg om te schenken , maar stevig genoeg om niet meteen in te zakken. Het tuitje van de melkkan moet spits maar ook rond zijn en . Barista Raymond van Doppio espresso Hilversu“Voor goede cappuccino is volke melk noodzakelijk in verband met de juiste verhouding tussen vet en eiwitten. Je kan met microfoam (en wat oefening) latte art schenken.


Lekker melkschuim voor je cappuccino of latte macchiato? Dat maak je door koude, verse en volle. Dan vervlakt de smaak en dan wordt de cappuccino of latte macchiato karakterloos….


Wil je de melk en schuim tegelijkertijd in je cappuccino schenken ? Wals de melk en het schuim . De naam cappuccino komt oorspronkelijk van Kapuziner Kaffee. Deze naam is ontstaan uit een wirwar van koffiesoorten in het Oostenrijkse Wenen. In Wenen schenkt men de koffie meestal met hete melk, al dan niet opgeschuimd. Wat algemeen bekend is als cappuccino , noemt men in Wenen een Melange. Maar wil je écht iets bijzonders, dan is onze koffie printer iets voor jou.


Door met een speciale techniek de geschuimde melk in de crèmelaag van de espresso te schenken ontstaan de meest prachtige motieven. Latte art betekent letterlijk melkkunst. Waar moet je bij deze melk rekening mee houden?

Hoe is de schenkbaarhei waar moet je rekening mee houden? Hoe verhoudt de smaak van de melk zich tot de koffie eronder? Hoe ziet het eruit na schenken als de cappuccino 3 . Is het schuim consistent?


Irish coffee, French coffee, Kiss of Fire, Italian coffee, Mexican coffee,. Baileys coffee en veel meer. Carajillo espresso en Brandy. Wij schenken heerlijke barista koffie. Koffie met liefde gemaakt!


Probeer onze cappuccino of koffie verkeerd. Of doe eens lekker gek met een Caramel Creation! De Barista (een soort van barman die verantwoordelijk is voor oa. het bereiden van koffie, alle technieken van het koffie schenken en van de espressomachine weet), zal je vertellen dat de cappuccino op een eerlijke manier in het kopje zal moeten worden bereidt.


Dan begint het: je gaat de opgeklopte melk schenken. Onderbreek de straal niet en maak voldoende snelheid. Het is een kwestie van oefenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts