maandag 4 maart 2019

Bouwvergunning nodig of niet

Als u bouwwerkzaamheden wilt uitvoeren, heeft u daarvoor doorgaans een vergunning nodig. Dat geldt voor een verbouwing waarbij de constructie van het pand wordt gewijzig maar bijvoorbeeld ook voor een aanbouw aan het pand. Wist u dat de bouwvergunning niet meer bestaat?


Met de invoering van de Wet . Uiteraard mogen deze werken niet strijdig zijn met de geldende reglementeringen. Als je bijvoorbeeld een tuinhuis plaatst, moet je de afstand ten opzichte van de perceelsgrenzen nog altijd respecteren.

Voor veel van de hieronder vermelde werken geldt ook dat er geen vergunningsplichtige functiewijziging mee gepaard . Of u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning ) nodig heeft, hangt af van wat u (ver)bouwt. Gebruik de vergunningcheck. Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning ) nodig. Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij).


Bezwaren die tijdens het openbaar onderzoek ingediend worden, leiden niet automatisch tot een weigering van de aanvraag. Bent aan het bouwen, verbouwen of renoveren? Hier alvast een handig overzicht.

Kleine onderhoudswerken zijn niet vergunningsplichtig. Stabiliteitswerken zijn in. Voorbeelden van onderhoudswerken die niet vergunningsplichtig zijn:.


Voor werken waarvoor een vergunning voor stedenbouwkundige handelingen nodig is, is in principe ook de medewerking van een architect verplicht. Een nieuw bijgebouw, aanbouw, uitbouw of dakopbouw. Daarom leggen we vandaag haarfijn uit hoe wij onderzoeken of een bouwvergunning noodzakelijk . Kijk eerst of je een bouwvergunning nodig hebt. Belangrijk bij het uitvoeren van onderhoudswerken is dat ze het bouwvolume niet wijzigen en dat ze plaatsvinden buiten het zicht van de straat. Meestal gaat het dan om een stedenbouwkundige vergunning en heb je ook een architect nodig.


Voor welke werken heb je geen bouwvergunning nodig ? Een aantal kleine onderhoudswerken aan en rond je huis is vrijgesteld van de vergunningsplicht. Wanneer heb je een bouwvergunning nodig en wanneer juist niet ? Je hebt niet altijd een stedenbouwkundige vergunning (bouwaanvraag) nodig. Er zijn een aantal uitzonderingen. Voor de meeste bouw-, verbouw- en renovatiewerken aan de binnen- of buitenkant van je woning heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig. Gaat u bouwen of verbouwen of het gebruik van uw pand wijzigen?


Misschien kan dit vergunningvrij.

Anders heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een bouwkundige of architect kan u daarbij helpen. U kunt ook vooraf overleggen met de gemeente.


Wilt u weten of u wel of geen omgevingsvergunning bouwen ( bouwvergunning ) nodig hebt? Een aantal verbouwingen die veel voorkomen, hebben we op een rijtje gezet. U ziet of u wel of niet een vergunning. Zo wordt duidelijk of u een vergunning nodig heeft, een melding moet doen, of geen vergunning nodig heeft. Omgevingsvergunning nodig of niet ? Komt u er niet uit, dan kunt u bellen met het servicenummer . Om bepaalde bouwwerkzaamheden uit te kunnen voeren, heb je een bouwvergunning nodig.


Voor een aantal bouwwerkzaamheden hebt u altijd een vergunning nodig , bijvoorbeeld voor een dakterras, een dakopbouw, een balkon en een wijziging in de constructie. Voor andere werkzaamheden kunt u zelf controleren of u een vergunning nodig hebt. Dit kan op omgevingsloket. Voor alle andere soorten gebouwen heb je een gewone bouwvergunning nodig. De gemeente wil zo bijvoorbeeld gebouwen brandveilig houden.


Ook een mogelijke uitbouw van een bouwkeet mag niet zonder vergunning gebeuren . Gaat u iets veranderen aan uw omgeving of de omgeving van uw bedrijf? Bijvoorbeeld bouwen, verbouwen of uw bedrijf uitbreiden? Dan heeft u misschien een vergunning nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts