woensdag 20 maart 2019

Toilet betegelen tot plafond of niet

Tis misschien een stomme vraag, maar ik vroeg me af tot op welke hoogte jullie je wc-ruimte betegelen ? Helemaal betegelen of toch nog een stukje muur. Vind je tot het plafond tegelen niet luxer? Kost meer maar zou het veel schelen?


Zeker met één wand in een andere kleur geeft het ruimte doordat je een langere baan de hoogte in hebt.

Vind het er dan sowieso niet luxer . Plattegrond heb je het tegelwerk wel raar liggen. Boven een hele en onder een klein stukje. Verticaal is hoogte benadrukken, horizontaal is breedte benadrukken.


Toiletruimte is apart van de badkamer met een eigen deur. TS En tegelen tot bovenaan, . Voor een mooie strakke uitstraling en vanwege de hygiëne kiezen mensen er meestal voor de wanden van een wc helemaal tot het plafond te laten betegelen. Qua kleur betegelen wij een toilet vaak met een donkere vloer en lichte wanden, omdat dit ook hier .

De tegels moeten we dan dus ook nog zelf aanleveren en zijn niet bij de prijs inbegrepen. Veel mensen weten niet goed tot waar hun tegelwand moet reiken. Zo wordt er vaak gekozen om tot een beperkte hoogte te betegelen en de overblijvende ruimte te schilderen. Vroeger was het vanzelfsprekend dat een badkamer volledig van tegels werd voorzien, maar nu is dat steeds minder het geval. We brengen er op een dag dan wel niet veel tijd door, maar het moet toch een ruimte zijn die bovenal comfortabel is.


Momenteel is de mode tot ongeveer 1. Maar wij adviseren toch om door te tegelen tot het plafond. Zeker als het een badkamer zonder buitenraam betreft. Nu moeten je ba douche, lavabo en eventueel je toilet nog hun definitieve plaats krijgen en de kranen juist aangesloten en afgesteld worden. Werk je muren en plafond af. Na een tijdje komen er sowieso kleine krimpscheurtjes in de voegen tussen de tegels, waardoor de tegels niet meer waterdicht zijn.


Het is maar vrij klein, we hebben niet eens plek voor een fonteintje. Er moet een koof komen en die maken we van steigerhout. Boven de toilet komt een plank van steigerhout. En tegelen we van boven tot onder of tot halverwege en laten we het dan tot aan het plafond.


Bekijk de foto van janinedh met als titel Door de badkamer niet tot helemaal boven te betegelen en door de wanden van de inloopdouche niet tot het plafond door te trekken oogt de badkamer open en. Cactussen in het interieur zijn nog steeds hartstikke hip en deze sticker voor het toilet past dan ook goed bij deze trend.

Ik wil mij toilet opnieuw betegelen. Het is thans half betegeld en ik wil het graag tot aan het plafond betegelen. De muur is van gipsblokken oid. Home › Huis › Keuken › Iedereen kan tegelen!


Wat je vaak ziet is dat er tot op een bepaalde hoogte wordt getegel zodat je spetters van koken makkelijk kunt schoonmaken. Thomas wil de wand tot aan het plafond betegelen. Dit staat niet alleen strak, het geeft ook nog eens eenheid aan de ruimte! Let bij het aanschaffen van de tegels ook op tot hoe hoog te muur betegeld dient te worden. Sommigen betegelen de badkamer liever niet tot aan het plafond , terwijl voor anderen hier wel de voorkeur naar uitgaat.


Als er gekozen wordt om niet tot het plafond te tegelen , moet er rekening gehouden worden . Met tegels die zich uitstrekken tot aan het plafond voelt een kleine badkamer groter aan. Het toilet in een nis plaatsen zorgt ervoor dat je efficiënt gebruik maakt van een kleine badkamer. Heb je plannen om je toilet , douche of badkamer te betegelen ? Met behulp van dit stappenplan en de duidelijke schetsen leer je zelf een muur betegelen.


Juist geen ran daar kan alleen maar schimmel ontstaan. Tegelen tot aan het plafond , halfweg stoppen staat ook armoedig, bovendien kan je dan gewoon met de tuinslang de badkamer in één keer schoon spuiten (met een halfweg gestucte wand gaat dat niet ). Zelf tegelen is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Tegels zijn waterbestendig, gemakkelijk schoon te maken en dus ideaal voor in de keuken, badkamer en het toilet. Combinaties van groot en klein behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden en zorgen voor een exclusieve, persoonlijke en creatieve uitstraling. In deze aflevering werken we verder in de badkamer.


Na het plaatsen van de vloertegels, verlijmen we. Leidingwerk word tijdens de bouw voorbereid in de vloer. Kunt u als laatste aangeven wat de kosten zijn voor het tegelwerk per m2.


Wij willen namelijk niet alles tegelen. Met vriendelijke groeten, Erwin Chaitram .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts