woensdag 6 maart 2019

Bier koelen zonder stroom

Niet klagen stadsjochie. Met de pot-in-potkoeler kan je zelfs op de warmste dag van het jaar je eten en drinken koelen. En dat alles zonder elektriciteit. Het enige dat je nodig hebt zijn twee iets in grootte verschillende aardewerken potten, wat natte modder en een doek.


De Biersafe van - hoe kan het ook anders - een Duitse fabrikant is een manier om je bier te koelen zonder dat je daar elektriciteit voor nodig hebt. Wie gaat kamperen of een festival bezoekt, weet hoe moeilijk het is een pint koel te houden. Maar niet onmogelijk: je kan bier ook koud bewaren zonder koel. Zo maak je je drankjes, zoals bier , wijn en frisdrank, ijskoud (echt ijskoud) in no- time met een vergeten koelmethode - zonder koelkast. Op deze manier is het heel eenvoudig om je drankjes buiten de koelkast te koelen.


Heb je geen elektriciteit, of vind je een koelbox op stroom te duur? Heb je een plek dichtbij een meertje, dan laat je een emmer met bier zakken in het water. Het is misschien een beetje omslachtig, maar je kunt ook blikje per blikje (of flesje per flesje) koelen op het moment dat je het wilt drinken.


We weten allemaal dat je bier in een grote bak of ton met koud water en ijs kunt leggen. Maar voeg hier nog een schepje huis-tuin-en-keukenzout aan toe en het water blijft veel kouder zonder te bevriezen. Zout verlaagt namelijk de temperatuur waarop water bevriest. Er zijn nog echte campings zonder veel stroom (waar ook geen caravans staan en waar als het donker wordt het ook gewoon donker is ;).


Bier en wijn kan je ook beetje koel houden in een emmer water in de schaduw. Wil je het hele jaar door koel bier in je tuin zonder gedoe met ijs of elektriciteit? Installeer deze ondergrondse biertoren in je tuin. Doordat het onder de grond altijd lekker koud is, koelt je bier (heel milieu bewust) zonder elektriciteit. Via de hendel haal je dus ten alle tijden een heerlijk koud biertje omhoog.


Er zijn verschillende gadgets op de markt om je bier te koelen. Je hebt geen stroomaansluiting , maar: zorg voor een luifel of open afdak. Ik moet ff een tip hebben hoe ik bier koud moet houden. KOELBOX of iets anders groots mee te nemen. Kale Krullebol : bier.


Maar hoe koel je bier zonder koelkast? Wie wel eens kampeert en de ouderwetse kampeerplekken opzoekt, de plekken waar geen stroompunten zijn en dus elektrische apparatuur waardeloos is, die moet andere methodes. E-cool maakt je blikje bier koud zonder gebruik van elektriciteit. Vier Deense mannen bedachten dat het bewaren van bier in de aarde je drankje kouder maakt, en ontwierpen met dat idee de earth cooler.


Boven de grond zie je van het apparaat een grote kroonkurk met een zwengel. In de aarde begraaf je . Ik was zojuist naar discovery channel aan het kijken en daar waren ze koelkasten aan het maken die koelen door de verdamping van water. Ik heb een beetje gegoogeld en een filmpje gevonden om net hetzelfde te maken met gewoon materiaal dat iedereen in huis heeft.


Nu is mijn vraag : heeft iemand . Komende vakantie ga ik weer een weekje met vrienden naar Ameland en op die (jongeren)camping is dus geen stroom. Maar ik heb het geluk van de koude kamer, daar kan je bier al redelijk koelen zodat het met warm weer koud aanvoelt. Wij letten ook wel op stroom en gas, kook zelf ook wel regelmatig op het olie stel maar zonder koelkast. Maar daar heb je stroom voor nodig en ik neem niet aan dat je dat hebt op Graspop.


Een goede indeling van de. Bak met water is inderdaad de beste optie, maar ik zou maar vast beginnen met accepteren dat de aanbevolen drinktemperatuur niet gehaald gaat worden. Misschien kom ik ook nog eens zonder stroom te zitten en heb ik bloempotten, zan een natte handdoek en wat biertjes te koelen.


Hoe dan ook, erg leuk en entertaining. Ben je van plan om naar het warme zuiden te gaan, dan kan het zijn dat de koelkast aan de stroom van de auto niet voldoende heeft en dus niet optimaal presteert. Bier , wijn en blikjes drinken kun je daarnaast ook goed koel houden in een emmer met koud water.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts