woensdag 2 mei 2018

Algenolie gezond

WAGENINGEN - Olie uit algen is net zo gezond als olie uit vis. Dat blijkt uit experimenten in reageerbuizen en met proefdieren aan de Wageningen Universite. Voor de zekerheid slik ik zelf algenolie capsules. De vissen maken de lange keten omega vetzuren nauwelijks zelf, maar halen het uit algen.


Waarom zou ik de vissen lastig vallen, terwijl ik de juiste omega vetzuren uit algen kan eten?

Strikt genomen wordt geadviseerd om minimaal twee keer per week vis te eten, waarvan één keer vette vis. Op die manier krijg je voldoende vetzuren binnen om een gezonde lichaamsbalans te krijgen, zodat de kans op hart- en vaatziekten afneemt. Om voldoende omega-binnen te krijgen wordt je aangeraden om twee keer per week vette vis te eten en worden er nog allerlei capsules, supplementen en levensmiddelen met omega-aangeboden die ons gezonder zouden maken. Er is weliswaar een certificaat voor dolfijnvriendelijk gevangen tonijn, maar dat zegt nog niets over de wijze van tonijnvangst en of deze vis uit een gezond visbestand komt. Vaak gaan al die labels om pure . Deze artsen raden hun patiënten die visolie gebruiken aan om in het vervolg algenolie met EPA en DHA te gebruiken, in plaats van visolie.


Daarom wordt er visolie gemaakt – van vis.

Terwijl die vis het zelf uit algen haalt. Jazeker, algenolie capsules zijn een goed alternatief hiervoor. De omega vetzuren EPA en DHA in deze capsules worden uit algen gewonnen en hebben precies dezelfde werking. De Gezondheidsraad adviseert 4mg EPA en DHA per dag.


De hoeveelheid EPA en DHA in algenolie capsules wisselt . Testa algenolie capsules, vegan. Veel mensen denken dat vette vis en visolie supplementen de beste bron van omega vetten zijn. Ik zou zelf nooit meer visolie willen nemen vanwege het dierenleed en de milieuschade die dit veroorzaakt, maar vis en visolie is ook niet zo gezond omdat het vrij veel . Omega vetzuren zijn essentieel voor je gezondheid , maar hoeveel krijg je eigenlijk binnen via je voeding? En werken de plantaardige bronnen?


Uit een onderzoek van de Universiteit in Wageningen blijkt dat algenolie even gezond is als visolie. Gezien de toenemende vervuiling van vis, de overbevissing is algenolie een goed alternatief voor EPA en DHA. Al langer bekend is dat visolie giftig kan zijn voor kankercellen terwijl het tevens onschadelijk is voor gezonde.


Want natuurlijk wil je een zo gezond mogelijke aarde achterlaten voor je (klein)kinderen. Dus schrapte je een tijd lang alle vis van het menu – het .

Je kunt het hier bestellen. Mijn mening: eet af en toe vis als je dit echt lekker vindt en geniet er dan van, maar gebruik liever algenolie dan visolie als supplement. Zowel voor je eigen gezondheid als voor die van de aarde. Als je dit artikel waardevol vindt voor je gezondheid en vitaliteit help dan mee dit te verspreiden door . In de afgelopen jaren heb ik al veel geschreven over de goede eigenschappen van de belangrijke en essentiële omegavetzuren (ALA, EPA en DHA).


En dan gaat het vooral om de vraag waarom je deze vetzuren . De vervuilers in vis vormen dus een direct gezondheidsrisico. En dat terwijl vis van zichzelf juist erg gezond is en eigenlijk niet vaak genoeg gegeten kan worden. Men moet dus naast twee keer per week vis op zoek naar aanvullende alternatieven, zoals vis-, krill- of algenolie.


Waar moet u op letten om oxidatie zo veel. Consumptie van sterk geoxideerde vetzuurproducten heeft op termijn waarschijnlijk negatieve gevolgen voor de gezondheid. Vetzuurperoxides spelen een belangrijke . Goed dat u besloten heeft om extra aandacht te besteden aan uw gezondheid ! Algenolie gezonder dan visolie. Maar duurzaam of gezond is het gebruik van visolie niet, nu van de zeeën overbevist is en veel vissen vervuild zijn met . Tot voor kort was vis de enige. Omega-is goed voor hersenen, hart en ogen.


DHA is van primair belang voor de gezondheid van onze hersenen omdat het een van de bouwstenen is van de hersenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts