vrijdag 11 mei 2018

Ideale temperatuur rode wijn bewaren

Wijn bewaren , echt simpel nee dat is het zeker niet. Op deze pagina informatie over het bewaren van wijn , waar moet je op letten, wat kan wat. Een goed klimaat in uw wijnopslag is cruciaal voor de bewaring van uw wijnen.


Hier volgen enkele vereisten waaraan een goede wijnkelder moet voldoen, om uw wijnen optimaal te laten rijpen. Deze factoren zijn bepalend voor de ideale rijping van uw wijnen: temperatuur , vochtighei licht, lucht en trilling.

Een wijnklimaatkast wordt aangeschaft om het ideale klimaat te creëren waarin wijn bewaard dient te worden. Voor rode wijnen geldt echter een temperatuur van tot °C, wat betekent dat deze twee wijnen niet in een gezamenlijke temperatuurzone bewaard dienen te worden. Rode wijn bewaren , hoe? Het graven van een kelder is niet nodig voor het bewaren van zogenaamde consumptiewijnen, wijnen die binnen nu en twee jaar worden gedronken.


Liggen is niet noodzakelijk, u kunt de fles gerust . Het verschil in bewaartemperatuur tussen witte en rode wijn. In het geval van rode wijn hangt deze temperatuur nauw samen met de hoeveelheid tannine die erin zit.

Bij het bewaren van een witte wijn komt het iets nauwer als we het over de serveertemperatuur hebben. Eigenlijk moet men naar de hoeveelheid tannine kijken om de juiste . De juiste drinktemperatuur om uw rode , witte en rose wijn het best tot hun recht te laten komen. Ideale drinktemperatuur. Wij adviseren u de wijn zelf nog iets koeler te bewaren , op een temperatuur van - graden Celsius, omdat de wijn in het glas nog iets zal opwarmen nadat hij uit de wijnklimaatkast komt.


Sommige wijnen moet je koel bewaren , andere gewoon op kamertemperatuur. Wat is de optimale drinktemperatuur van schuimwijn, witte en rosé wijn? Op welke temperatuur moet je rode wijn serveren? Dat hangt af van de hoeveelheid tannine in de wijn. Dit betekent dat Vinidor wijnkasten een enorme veelzijdigheid bieden.


Een Vinidor wijnkast kan, op hetzelfde moment, rode wijn , witte wijn en champagne bewaren , elk op de optimale drinktemperatuur. Wanneer het gewenst is, kunnen Vinidor wijnkasten ook worden ingesteld om de ideale omstandigheden te creëren voor . Maar als de temperatuur tussen de 7-°C ligt, zal het dit waarschijnlijk geen merkbaar verschil in smaak . Kom alles te weten over het bewaren van wijnen. De ideale bewaartemperatuur bedraagt 12.


C bij vochtighei zowel voor rode , witte als roséwijn.

Kies daarom voor een wijnklimaatkast waar u wijnen op de ideale temperatuur kunt bewaren. Dit geldt voor zowel rode als witte wijnen. In het algemeen geldt dat vooral temperatuurschommelingen funest zijn. Het is van groot belang dat . Alle antwoorden op deze.


In het ideale geval wordt de wijn bewaard in een kelder, want deze heeft een constante temperatuur en is donker. Wijnkelders met zulke ideale. Dat maakt een wijnklimaatkast (met twee zones) ideaal voor het bewaren van roséwijnen.


Naast de zone die op de ideale temperatuur ingesteld kan worden voor het bewaren van rode wijnen, kan de tweede zone ingesteld worden voor een ideaal bewaarklimaat voor de rosé. In tegenstelling tot een rode kwaliteitswijn , . Voorkom ook grote schommelingen in de temperatuur. Vroeger werd altijd aangeraden om de wijn liggend te bewaren , want toen bestond de schroefdop nog niet. Bij het staande bewaren van een fles met kurk, kan de kruk op termijn . Hoe kunt u uw wijn het beste bewaren ? De juiste temperatuur speelt in het hele wijnproces een belangrijke rol, van productie tot opslag en wijnproeverij. Als de temperatuur iets hoger of lager is, . Door het bewaren bij een lage temperatuur vertaagd het verouderingsproces van de wijn (zoals trouwens met alles).


Rosé-wijnen tenslotte rijpen zelden goe omdat ze noch de fenolen van een rode wijn noch de zuren van een witte hebben. De meeste witte of rosé-wijnen kunnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts