maandag 7 mei 2018

Folie of gelakte keuken

Wij zijn op zoek naar een nieuwe keuken en bij Bruynzeel keukens werd ons verteld dat we absoluut geen hoogglans foliekeuken moesten nemen. Bij Mammoet keukens zeiden ze dat folie kwalitatief iets minder was maar dat hoogglans foliekeukens ook jaren mee zullen gaan. Heeft iemand ervaring of . Meer resultaten van radar. Welke afwerking voor keukenfronten: gelakt, folie, laminaat,.


Mijn vrouw en ik zijn bezig met de aanschaf van een nieuwe keuken en hebben bijna alle gestelde vragen op jullie forum gelezen. We hadden nu graag geweten wat is de betere afwerking: gelakt , folie of laminaat? Anderzijds is het belangrijk dat de keuken zelf een goede kwaliteit heeft.


Bij de keuze van de keuken is één van de voornaamste criteria: folie of gelakte keukenkasten. De ene verkoper beweert dat folie beter is terwijl de andere het houdt bij gelakte keukenkasten. Deze laatste zijn wel duurder. We zijn ook op keukenronde en afhankelijk van welke winkel je bezoekt is het gelakt boven folie of vice versa. De duurdere winkels neigen meer . Daarna worden, afhankelijk van de vraag of u een mat of hoogglans gelakte , of een microlak- keuken wenst, bij het lakken en de aansluitende slijp- en . De keukendeurtjes folie laat soms los of laat scheuren zien, dus heb je vaak de vraag: kies je nu voor een gelakt deurtje of kunststof folie.


Wat is nu beter en goedkoper? De voordelen van kunststof is makkelijker schoonmaken en lagere kosten maar folie laat wel los. Mooie nieuwe keukendeurtjes.


Folie keukendeurtjes zijn . Keukenfrontjes zijn er in allerlei soorten en maten. Lees alles over keukenfronten en soorten keukenkastjes op KeukenErvaringen. Dat is de gouden raad van Daniëlla Berben in haar tour langs de verschillende materialen voor het keukenfront. Een tweede mogelijkheid is MDF afwerken met folie.


Hout wordt ook wel eens gelakt , maar dan raad ik aan om het materiaal eerst te laten zandstralen of zeker niet vlak te schuren. Het kopen van een keuken is niet zo makkelijk als het in eerste instantie lijkt. Niet alleen uw smaak, maar zeker ook uw levensstijl kunnen invloed hebben op de materiaalkeuze van uw keukendeur. Wij hebben een nieuwe keuken gekocht en hebben daar een aantal klachten over.


We hebben contact gehad met de keukenzaak en over een aantal punten worden we het hopelijk eens. We hebben echter discussie over het feit of de fronten van de keuken gelakt zijn of dat ze met een folie laag omtrokken . Bij Superkeukens hebben wij een collectie fronten in diverse. Voor de afwerking wordt veelal gekozen voor lak, folie fineer en kunststof. Lees hier meer over de meest voorkomende materialen . De naad ziet u aan de kanten aan de achterzijde van de keukendeur. Een folie keuken wordt vaak aangezien als een gelakte keuken.


De basis van een folie keukendeur is MDF, deze wordt ingespoten met lijm en onder druk wordt een dunne kunststof . Bij kunststof keukens zou u misschien denken dat het om keukens gaat die compleet van kunststof zijn. Niets is echter minder waar. Kunststof keukens zijn keukens gemaakt van spaanplaat met een kunststof fineer laag. Ook MDF gelakt valt onder de zogeheten kunststof keukens. Zo zijn deze keukens in alle soorten, stijlen . Dit wordt ook gebruikt voor het corpus van de keuken.


MDF is gladder dan spaanplaat en kan gemakkelijker worden verwerkt, bijvoorbeeld gelakt. Beide materialen kunnen worden bekleed met fineer, folie , acryl of melamine. Natuurlijk kunnen de gelakte fronten niet ontbreken in ons overzicht. De lakdecors hebben net als de foliedeuren een MDF-paneel als basis, waarop vervolgens de lak gespoten wordt.


Om een mooi, glanzend effect te verkrijgen wordt de laatste laklaag gepolierd. Ook kan men de fronten een matte, industriële look geven . Het kiezen van een keukenfrontje wordt in eerste instantie gedaan op basis van stijl en kleur: wil ik een moderne of juist klassieke keuken en naar welke kleur gaat. Er wordt hierbij een kunststoffolie , vrijwel naadloos, om het frontje . U heeft verschillende mogelijkheden voor de afwerking, hierbij geven wij duidelijk voorkeur aan strak afgelakte of gespoten delen.


De kunststoffolie wordt naadloos op fronten . Een briljant, hoogglanzend en PVC-vrij oppervlak. Eerst wordt een hoogwaardige PET- folie aangebracht op een MDF-basisplaat die vervolgens in het productieproces wordt gelakt. Ook mdf-panelen worden in prachtige tinten of met een natuurgetrouwe houtprint gelakt of in naadloos kunststof afgewerkt.


Keukenkastjes folie is ideaal als u geen volledig nieuwe keuken wilt, maar wel een andere stijl. Uw keukenkastjes krijgen een compleet nieuwe uitstraling met de kwalitatief .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts