dinsdag 22 mei 2018

Kunststof of gelakte keuken

Wij zijn op zoek naar een nieuwe keuken. In de verschillende keukenzaken horen wij verschillende verhalen over lak en hoogglans kunststof. Pas ontzettend op met folie gelakt hoogglans want je denkt vaak dat je een gelakte deur koopt terwijl deze nog wel de nadelen van folie kan hebben.


Meer resultaten van radar. Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Ik wou eens weten wat hier het beste is, GELAKT of GELAMINEERD (gefineerd) deze trek ik over de zelfde schreef!

GEEN glanzend voor de vingerafdrukken. We hadden nu graag geweten wat is de betere afwerking: gelakt , folie of laminaat? Dat kunststof verkleurt? Na bezoekjes aan een 10-tal degelijke keukenhandelaars. Dan is een gelakte keuken misschien iets voor jou.


Alle denkbare tinten zijn mogelijk, van flashy blauw tot opvallend roze, en dat in zowel een matte als glanzende uitvoering. Let wel: lak is delicater dan kunststof. In plaats daarvan zijn ook “ keukenkastjes van kunststof ” gewoon gemaakt van spaanplaat of MDF.


Daardoor kan je gelakte keuken veel langer mee dan een andere variant.

Daarna worden, afhankelijk van de vraag of u een mat of hoogglans gelakte , of een microlak- keuken wenst, bij het lakken en de aansluitende slijp- en . De naad ziet u aan de kanten aan de achterzijde van de keukendeur. Een folie keuken wordt vaak aangezien als een gelakte keuken. De basis van een folie keukendeur is MDF, deze wordt ingespoten met lijm en onder druk wordt een dunne kunststof. Bij kunststof keukens zou u misschien denken dat het om keukens gaat die compleet van kunststof zijn. Niets is echter minder waar.


Kunststof keukens zijn keukens gemaakt van spaanplaat met een kunststof fineer laag. Ook MDF gelakt valt onder de zogeheten kunststof keukens. Zo zijn deze keukens in alle soorten, stijlen . Niet alleen uw smaak, maar zeker ook uw levensstijl kunnen invloed hebben op de materiaalkeuze van uw keukendeur. Maar welke materiaalsoort is nu. Het materiaal toont een . Voor het materiaal van keukenfrontjes zijn vier soorten materiaal te onderscheiden die het meest worden toegepast: spaanplaat, MDF, massief hout en kunststof.


Dit zijn stevige materiaalsoorten die bestand zijn tegen intensief gebruik, vocht én warmte. Andere, niet zo vaak toegepaste materialen voor keukenfronten zijn . De keukendeurtjes folie laat soms los of laat scheuren zien, dus heb je vaak de vraag: kies je nu voor een gelakt deurtje of kunststof folie. De voordelen van kunststof is makkelijker schoonmaken en lagere kosten maar folie laat wel los. Wat is nu beter en goedkoper?


Mooie nieuwe keukendeurtjes.

En gelukkig maar, want hout is nog altijd een geliefd materiaal in de keuken. Folie keukendeurtjes zijn . Een mooie en betaalbare keuze voor de fronten. Mateloos populair tegenwoordig is het gelakte keukenfront. Alle overige keukens op de markt bestaan dan dus uit geperste plaat met een kunststof toplaag die er als lak uitziet. Afhankelijk van het geselecteerde frontmateriaal kunt u bij KeukenConcurrent kiezen uit diverse fraaie afwerkingen.


Ook mdf-panelen worden in prachtige tinten . Hallo, Ik moet ff hulp inroepen want ik weet niet wat te kiezen. Wij gaan dit najaar verbouwen en nu zijn we volop bezig met de keuken te kiezen, nu had ik ervoor gekozen om een gelakte keuken te nemen het liefst in hoogglans, maar nu raad iedereen mij dat af ook de mensen van de winkel omdat er . In lak heb je diverse soorten zoals acryl, hoogglans, matglans, satijnglans en alles wat ertussen zit. Gelakte fronten zijn exclusief en alle RAL-kleuren zijn mogelijk.


Lak heeft als voordeel dat het - in tegenstelling tot kunststof folie bijvoorbeeld -bestand is tegen vocht. Wel vraagt lak om extra onderhoud en is het krasgevoelig . Kunststof ommantelde modellen hebben een MDF basis die, door middel van een. MDF keukendeuren worden voorzien van een lak-dragende toplaag.


Vervolgens kunnen ze worden . De randen van de fronten worden afgewerkt met kunststof dikkanten (ABS), waarbij de naden wel enigszins zichtbaar blijven. Dit komt doordat een lichte keuken licht weerkaatst. Welke mogelijkheden zijn er in hoogglans keukens ? Er zijn twee soorten hoogglans keukens : gelakt en kunststof. Gelakte hoogglans keukens zijn behoorlijk duur en behoren tot .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts