donderdag 16 augustus 2018

Parallel keuken afstand

Hoi, wij zijn aan het denken over een keuken in parallel opstelling. Samen vormen deze de werkdriehoek of. Wanneer je kiest voor een parallelle keuken is het wel aangeraden de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te zetten. De parallel opstelling heeft veel werkruimte op weinig vierkante meters. Je kunt je er makkelijk met meer mensen tegelijk in bezig zijn.


Zorg ervoor dat deuren en laden tegenover elkaar tegelijk open kunnen.

Uiteraard is iedere keuken in alle verschillende . Parallel keukens worden gevormd door twee rechte keukens die tegenover elkaar geplaatst zijn. Om voldoende loop- en bewegingsruimte te houden wordt er over het algemeen geadviseerd om een afstand ronde de meter tussen de keukens te houden. Zo kan u nog steeds de. De tussenafstand tussen de werkvlakken moet minstens 1mbedragen zodat er een vlot doorgaand verkeer is.


Terwijl een persoon groenten aan het snijden is, kan een andere . De opstelling bestaat uit twee tegenover elkaar staande keukenblokken. Kiest u voor een parallelle keuken met twee keukenbladen dan is het slim om de kookplaat en de spoelbak in hetzelfde keukenblok te zetten. Dan kun je kiezen uit verschillende indelingen, zoals een U-vormige keuken, een parallelle keuken (twee keukenblokken recht over elkaar), een keuken met een kookeiland of een T-keuken.

Belangrijk is dat de gezamelijke afstand tussen de koelkast, de kookplaat en de spoelbak niet groter is dan acht meter. Een parallel keuken is een rechte keuken waarbij aan de andere zijde van de ruimte een tweede elementen is geplaatst. Door de elementen heb je.


De zogenaamde werkdriehoek van alle keukenopstellingen wordt bepaald door de afstand tussen de kookunit, de spoelbak en de koelkast. Ongeacht de indeling van uw keuken , bijvoorbeeld L-vormig of U-vormig, moeten de benen van de driehoek niet minder dan drie meter en niet groter dan zeven meter zijn. Wanneer de afstand te groot is, wordt de bereiding van eten een vermoeiende taak.


Leidend hiervoor is de zogenaamde keukendriehoek: dit is de afstand tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast. Bij een te kleine afstand loopt u uzelf en anderen . Hiertussen vinden de meeste. De vorm van de keuken kiezen kan een lastig karwei zijn.


Keukeneilanden zijn erg trendy . Dan kun je bijvoorbeeld kiezen uit een kookeilan een U-vorm keuken, twee parallel keukens tegen over elkaar of misschien wel een T-vorm keuken. Maar ook de afstand tussen bepaalde apparatuur en bijvoorbeeld tussen het fornuis en de wasbak. Met een kookeiland of parallelle keuken is het gemakkelijker veel ruimte rondom spoelbak en kookplaat te creëren, zonder dat de afstand tussen die twee te hoog wordt. Voorkom dat een kookplaat of spoelbak op de rand van het aanrecht of zelfs tegen een wand wordt geplaatst, zodat je rondom altijd werkruimte houdt. Of ben je nog niet helemaal zeker wat voor type keuken je wilt hebben?


Lees dan onze blog boordevol tips over keukens met een kookeiland. Zo ben je optimaal voorbereid op je aankoop. Vraag dan ons gratis keukenmagazine .

Wil je meer inspiratie opdoen? Je hoeft dan zo min mogelijk te. Een juiste afstand tussen twee keukendelen, wij adviseren 120cm afstand aan te houden tussen een wanddeel en een kookeiland. Plan voldoende loop- en werkruimte rond. Een kookeiland is niet per definitie duurder dan een hoek- of een parallel - keuken.


Om een U-opstelling te plaatsen moet je wel over een voldoende grote keukenruimte beschikken. Dit is niet altijd waar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts