dinsdag 11 september 2018

Open keuken of niet

NADELEN VAN EEN OPEN KEUKEN. Onaangename geuren verspreiden zich naar de woonkamer. Voorzie daarom een een goede dampkap die kookgeurtjes uit de rest van de woning weghoudt, maar toch niet alle lucht wegzuigt.


Hinderlijke geluiden uit de keuken hoor je ook in de woonkamer. Ook al wil je de keuken . Een open keuken of niet ?

Kenmerkend voor de open keuken is het ontbreken van muren. Vaak word bij een open keuken gekozen voor een kookeiland. In oudere huizen tref je nog vaak een keuken aan die in een eigen ruimte is te vinden. Het concept van de open keuken is dan ook niet zo heel erg oud.


En wat jouw voorkeur nou precies heeft, weten wij natuurlijk niet. Ik ben bezig een keuken aan het bedenken voor mijn woning Het is een open keuken , samen met mijn woonkamer is dit een rechthoekige. Tegenwoordig is een open keuken erg in.


Wij zetten de voor- en nadelen van een open en . Ikzelf zou de voorkeur geven aan een gesloten keuken, omdat ik niet van de properste ben, en dan mijn keuken gewoon kan afsluiten als er afwas staat.

Mijn vriend zou eerder voor een (half) open keuken gaan, vooral . Warme lucht, inclusief de luchtjes stijgt op en wordt dan door deze strook enigszins teruggeleid. Meestal is dit niet mooi. De opstelling van de open keuken moet zó zijn ontworpen, dat rommel, . Twee praktische punten, die bij de traditionele gesloten keuken geen rol speelden, maar bij een open keuken wel: luchtjes en geluiden.


Je wilt natuurlijk niet de hele avond nog de geur van spruitjes in de woonkamer hebben. Zorg dus voor hele goede afzuiging. Dat kan natuurlijk een afzuigkap zijn, maar tegenwoordig zijn . Hierbij wordt de keuken echt in een aparte ruimte geplaatst, die volledig is afgesloten van de rest van de woning. De nadelen die u had bij een open keuken , zal je bijvoorbeeld niet hebben bij een gesloten keuken.


Doordat de ruimtes volledig zijn . Sommige mensen houden het liever gescheiden en willen een gesloten keuken. Niet alleen het eten en koken is belangrijk in een open keuken. Verder is een open keuken natuurlijk ook een stuk gezelliger voor degene die kookt – en ook voor eventuele gasten, waar je gezellig mee kunt blijven babbelen.


Er is echter ook een nadeel aan het hebben van een open keuken : hij zit in het volle zicht van iedereen. Vroeger was het heel gebruikelijk om de keuken en de woonkamer te scheiden. Door de toenemende luxe in keukens is het steeds gebruikelijker om de keuken en de woonkamer bij elkaar te trekken. Koken wordt een sociale gebeurtenis.


Zo kan je bezoek naast het aanrecht plaatsnemen.

Als je in een open keuken kookt, is het natuurlijk niet mogelijk om een deur te sluiten. De geuren die tijdens het koken ontstaan, zullen . Vieze vaat en pruttelende pannen zijn immers niet de hele tijd in het zicht, wat de keuken een opgeruimdere uitstraling geeft. Tegelijkertijd bent u in een halfopen keuken ook niet zo alleen als in een gesloten . Daarmee creëert u niet alleen een zee aan werkruimte, maar het zorgt er ook voor dat uw keuken en woonkamer een beetje van elkaar worden gescheiden.


Daardoor kun u ook spullen als een prullenbak beter . Je keuken is een belangrijke leefruimte in de woning van de 21ste eeuw. En dus is het niet meer dan logisch dat woonkamer en living geïntegreerd worden, vinden veel mensen. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van traditionele gesloten keukens, . De naam verklapt het al natuurlijk, maar een open keuken is een ruimte die open is. Wat is een open keuken ? De keuken staat in de zelfde ruimte als de woonkamer, althans dat lijkt zo, doordat de keuken niet in een afgesloten ruimte zit.


De open keuken op het salon moet slim bedacht en handig zijn. Wanneer je de ruimte opentrekt naar de woonkamer, loop je het risico op een grote ruimte zonder enige begrenzing tussen de verschillende functies: eetkamer, salon, keuken… Resultaat: de ruimte kan aan charme inboeten en niet meer zo gezellig zijn als .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts