maandag 12 januari 2015

Bosch wasmachine draait niet meer

De wasautomaat maakt, in veel gevallen, namelijk gebruik van koolborstels: twee stiften van koolstof die in een koolstofhouder gemonteerd zijn op de wasmachine. Wanneer de wasmachine niet meer draait dan zijn die borstels simpelweg versleten. Dit heeft als gevolg dat de wastrommel stil staat. Controleer de koolborstels op lengte, bij minder dan lengte deze vervangen.


Alles werkt volgens mij behalve de trommel.

Wasmachine centrifugeert niet? Het water in het wasgoed wordt er op deze manier uitgedrukt. Dit is handig want je kleding komt droger uit het apparaat. In meeste gevallen, zijn de koolborstels of de wasmachine snaar versleten en draait de trommel niet meer. De koolborstels zijn in een.


Sommige koolborstels worden zonder houder geleverd bij bevoordeeld: AEG, Bosch en Siemens zorg dan dat de vlakke kant aan de juiste kant wordt gemonteerd. Een wasmachine die niet meer draait is vaak het gevolg van een defecte aandrijfriem, geblokkeerde trommel, versleten koolborstels of (elektronische).

Wanneer uw wasmachine niet ( meer soepel) draait kunt u deze reparatie door een monteur laten uitvoeren. Wat kan ik doen als de trommel van mijn wasmachine niet meer draait ? Als de trommel van de wasmachine niet meer draait , kan dat verschillende oorzaken hebben die je helaas niet zelf kunt oplossen. De wasmachine draait niet meer en dat kan betekenen dat er iets fout is met de trommel. Voel en kijk even goed of er iets is dat de trommel kan blokkeren. In dat geval zit het tussen de kuip en de trommel.


Dit weekend gaf mijn Siemens wasmachine er de brui aan. Alles deed het behalve centrifugeren en gewoon tijdens het wassen draaien van de trommel. Na enig speurwerk op internet.


Volgens het Bosch Servicecenter is de kans groot dat de koolstofborstels versleten zijn. Hoe maak je een wasmachine die draait niet of centrifugaat repareren. De fix is geldig voor de. Start op, maar trommel draait niet meer.


Deurscharnier is één maand geleden vervangen geweest. Voor de handige doe het zelver is deze in een handomdraai terug tiptop! Sinds vanmorgen draait de trommel van de wasmachine niet meer.

Dit probleem komt voor bij zowel centrifugeren (zowel na programma als los) en wassen. Afpompen werkt wel, filter is schoon. Het is een oud beestje, maar de lagers klonken altijd nog wel goed.


Ik verwacht dus dat het de koolborstels zijn, . Tot gisteren naar volle tevredenheid. Trommel draait stroef met schuren geluid als de wasmachine uit is. Helaas draait de trommel niet meer. Probleem wasmachine : trommel zit geblokkeerd.


Het enige nadeel is dat deze defect kan geraken. Dit kan te wijten zijn aan het toestel zelf maar meestal is dit afkomstig van een kapot onderdeel. Dit is bij een koelkast, vaatwasmachine of elk ander . Waar kan het zoal aan liggen dat uw wasmachine niet start met wassen?


Als de wasmachine niet begint met wassen, is er waarschijnlijk sprake.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts