dinsdag 27 januari 2015

Smoothie watermeloen munt

Er komen gelukkig in ieder geval nog een par warme dagen dit jaar. Daarom kan ik nog even geen afscheid nemen van lekkere zomerse recepten voor tussendoortjes. Hier eentje voor een heerlijke koele smoothie met watermeloen en munt.


Inspiratie nodig voor een frisse smoothie ? Gebruik dan dit recept met watermeloen , limoen en munt.

Wist je dat watermeloen medicinale eigenschappen bevat? Het bevat verschillende voedingstoffen en krachtige antioxidanten die o. In Nederland gaat dit niet altijd gepaard met mooi weer. Een zonnige smoothie kan daarom geen kwaad! Watermeloen , banaan, munt en klaar! Van deze watermeloen smoothie met zoete framboos en frisse munt ga je automatisch lachen.


En dan blijkt ie ook nog eens goed voor je huid.

Voor deze smoothie heb je ongeveer een kwart watermeloen nodig. Koop gewoon een hele en maak van de rest ijsjes of een salade, of eet die heerlijke watermeloen gewoon als tussendoortje. Eén van die drankjes was een smoothie met watermeloen en munt. Echt een drankje voor op een hete dag.


Dus ik ben thuis aan de slag gegaan. Een simpel drankje om te maken en erg lekker! Ingrediënten voor flink . Schil de watermeloen , snij het vruchtvlees in grote stukken en verwijder de pitjes. Doe de stukken meloen, het limoensap en de (gewassen) muntblaadjes in de mixer.


Mix tot een mooi, glad mengsel. Tip: voor een zachter en fruitiger aroma kunt u ook frambozen toevoegen. Doe deze samen met het kokoswater, het citroensap, de rietsuiker, eventuele wodka en de verse munt in de blender.


Blend het geheel tot een gladde massa. Doe de komkommer bij de watermeloen in je blender. Giet er 3milliliter ijskoud water bij en voor een extra frisse kick wat blaadjes verse munt of basilicum.


Naast de aan vocht, krijg je ijzer, kalium en vitamine C binnen bij het eten van een watermeloen.

En dan nog één weetje over de watermeloen : samen met yoghurt en munt doet-ie het geweldig in een smoothie. Deze watermeloen smoothie met komkommer en munt is verfrissend en dus ideaal voor een warme zomerdag. Binnen minuten op tafel!


De smoothies maken ze ook zelf en dus moet ik er eentje proberen van mezelf. Je kon kiezen tussen groen, geel of rood en ik koos voor de rode variant. Het was een echte zomerse smoothie , waarom? Nou doordat er sowieso watermeloen in zat, mango en munt.


Yoghurt mango smoothie , mango, banaan , 200 . Ik heb direct gevraagd wat erin zat want hij . Schil en snijd de watermeloen in stukken 2. L yoghurt natuur eetl. Voeg de ijsklontjes en de munt toe en mixen maar! Panna Cotta van yoghurt met smoothie van watermeloen , aardbei en munt.


Blender voor de smoothie alle ingrediënten samen tot een mooie gladde smoothie. Schenk de smoothie à la minute op de panna cotta en garneer af met stuk watermeloen en limoencress. Heel verfrissend drankje.


Meloen met limoen en munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts