woensdag 28 januari 2015

Wereldwinkel servies

Dit keramieken servies combineert een matte en glanzende afwerking, met dit strakke resultaat. Theepotten, voorraadpotten, kommetjes, mokken, etc. Verkrijgbaar in dit stijlvolle celadon blauw, maar ook in grijs, mosterd en zwart. Deze keramiekcollectie wordt gemaakt in een oude pottenbakkerij, die al acht generaties in . Heel wat producten uit je Oxfam- Wereldwinkel kopen we rechtstreeks aan bij producenten in het Zuiden.


We verkopen ook producten van andere leveranciers en beperken ons daarbij niet alleen tot voeding.

In de wereldwinkels vind je een ruim aanbod van . Vind wereldwinkel servies op Marktplaats. Voor iedereen een voordeel. Fair trade kop en schotel van de wereldwinkel €- per vier. Ongebruikte kop en schotels. Alle voor €- verzenden €extra.


Verzenden blijft extra. Witte vlekjes op het servies is weerkaatsing licht, geen beschadiging. Rijk gedecoreerd servies uit Tunesië.

De schalen, kommen en borden worden door de pottenbakkers uit Tunesië nog steeds handmatig vervaardigd. Vervolgens wordt alles gedecoreerd met kleurrijk glazuur, stuk voor stuk, allemaal met de hand. Dat maakt de schalen allemaal net een tikkeltje anders . Servies Royal Taupe dlg. Porselein uit Sri Lanka.


Dit komt enerzijds door de grondstoffen die fijner en witter zijn, en anderzijds wordt porselein op een hogere temperatuur gebakken dan aardewerk. Dit maakt het eindresultaat sterk. Opvallend aan dit glaswerk is de blauwe, bruine of groene tint.


De pottenbakkers van keramiekfabriek Sang Arun doen hun uiterste best om hun serviezen voor de Westerse markt zo dun mogelijk te maken. En dat is behoorlijk lastig. Doe waar je goed in bent, waarom niet gewoon dik, vindt Piet Hein Eek. Sang Arun is een middelgrote keramiekfabriek met een goed sociaal beleid.


Het familiebedrijf biedt haar 2werknemers, voornamelijk vrouwen, een stabiele vorm van werkgelegenheid. Deze keramische mokken van Eco Design hebben een leerband om het midden dat fungeert als handvat. De verf waarmee het handvat gekleurd wordt is biologisch afbreekbaar.


De mokken worden met hart voor mens en natuur geproduceerd. The Wereldwinkel is a fair trade shop selling original gifts from other cultures such as colourful bags and scarves, unique jewellery and home accessories together with delicious (natural) foods. There is a wide choice of fairtrade.

Rijkgedecoreerd Tunesisch servies in Wereldwinkel Huizen. Pottenbakken in Tunesië is een traditioneel ambacht waar de hele familie aan meewerkt. In Tunesië heerst grote werkeloosheid en nog steeds hebben veel mensen geen scholing gehad.


Daarom is de werkplaats vaak gewoon aan huis. Het wordt gemaakt in vier mooie zachte tinten: lichtblauw, groen, taupe en wit. Een theepot, kommen en koppen voor koffie en thee, borden voor diner en ontbijt. Nieuw: Royal servies van porselein uit Sri Lanka. De producten gaan daarom langer mee en zijn in die zin duurzaam.


Beschikbaar in verschillende kleuren. Dit servies kan in gewenste aantallen bij Wereldwinkel Nieuwegein worden besteld;voorbeelden zijn in de winkel te .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts