woensdag 20 december 2017

Koffie maken percolator

Lees alles over deze wijze van Slow Coffee zetten. Hoe werkt een percolator ? In simpele stappen leggen we je uit hoe koffie zetten met een percolator werkt. Lees onze tips en zet zelf een Italiaans koffiepotje!


In ons strandhuisje krijg ik les van Gerard in het zetten van koffie met een percolator. Percolator van casselin beschikbaar in liter, liter en liter. Kelly laat in het filmpje zien hoe een percolator werkt!


De ideale hoeveelheden voor dit type bereiding zijn: een volle eetlepel koffie voor 2ml water. Plunger De plunger, ook wel French press of cafetière genoem is een glazen pot met een . De percolator bestaat al uit het begin van de vorige eeuw. Het principe van koffiezetten met de percolator komt grotendeels overeen met die van het koffiepotje , maar is toch niet helemaal hetzelfde.


Een percolator wordt tegenwoordig niet veel meer gebruikt om koffie mee te zetten. Vroeger was de percolator wel erg populair. In de periode na de Tweede Wereldoorlog gebruikte bijna elk Nederlands gezin een percolator om een lekker kopje koffie mee te maken. Dit werd snel minder toen het snelfilter koffiezetapparaat . Het procedé van koffiezetten met een percolator is niet gelijk aan dat van een Moka Express.


Als je de koffie iets te sterk vin kun je deze ook met heet water aanlengen, om hem minder sterk te maken. Maar niet te veel hoor, ik drink er maximaal zo'n twee per dag. Thuis maak ik koffie met Nespresso en de melkopschuimer. Koffie zetten in een percolator.


Bij het strandhuisje lukt het me maar niet om lekkere koffie te maken. Strandmattie Gerard legt me vandaag uit hoe je met een percolator heel eenvoudig de lekkerste . Daarop past een geperforeerd koffiebakje met een eveneens geperforeerd dekseltje. Het werkingsprincipe komt in grote lijnen overeen met die van het espressopotje.


De kan wordt gevuld met koud water. Daar bovenop plaats je het . Niet overdreven, dit is de beste koffie die je ooit geproefd hebt! Maar een percolator gebruiken, of zoals de Italianen het noemen, een caffettiera is nog niet zo makkelijk als je het niet kent. Vandaar dat we er een blogpost aan willen wijden. Zo heb je altijd iets om op terug te grijpen als je nieuw bent met de percolator of als . Lekkere espresso even wennen hoe je het moet maken en gebruiken maar wanneer je het onder de knie hebt dan heb je ook wat lekkers.


Voor 23:uur bestel morgen in huis. Levertijd We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen. Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door . Deze manier van espresso. De hoeveelheid koffie die je kunt maken is, vanaf de kleinste naar de grootste maat, 1ml, 230ml, 300ml en de grootste maat bereidt maximaal 550ml koffie.


De oorsprong van de percolator. Vanaf dat moment heeft de percolator aan populariteit gewonnen. Met name in Italie is de percolator van Bialetti in ieder huishouden terug te vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts