maandag 16 januari 2017

Appeltaart deeg maken

Appeltaart (basisrecept). Verwarm de oven voor tot 1°C. Maak een deeg door bloem, boter, . Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom.


Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom. Snijd met messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat. Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal.


Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie . Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa minuten in de koelkast rusten. Rol twee derde van het deeg , op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot een ronde lap van. Met het recept van mijn oma maak ik de lekkerste appeltaart.


Het recept is te lekker om. Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker en een snufje zout tot een stevig deeg en verdeel in delen. Wil je nog meer recepten kunnen maken ? Het is helemaal niet moeilijk en je kunt het deeg voor de appeltaart eventueel al een dag eerder maken. Ik vind dit recept fijn, omdat het appeltaartdeeg zich goed laat uitrollen en het is vervolgens makkelijk om strak mee te werken. Iets dat ik hier laat zien.


Je kunt het deeg eenvoudig een avond vantevoren maken en het in de koelkast laten liggen tot gebruik. Laat het wel een klein beetje op . Zeef de bloem met een snuf zout boven het botermengsel en voeg ei toe. Kneed tot een soepel deeg en laat afgedekt minimaal minuten rusten in de koelkast.


Verdeel de paneermeel over de . Als je het in de springvorm doet dan droogt het uit (tenzij je dat weer goed kunt afsluiten met plastic, maar dat is ingewikkelder). Wanneer je een kleinere taart wilt maken , kan je dus de ingrediënten van het deeg aanpassen met de 1-2-3-formule. Hollandse appeltaart (basisrecept). De lekkerste appeltaart werd altijd gebakken door mijn moeder.


En met haar recept bak jij ook de beste appeltaart die er bestaat! Ik had al vaker geprobeerd een appeltaart met een geweven patroon van deeg te maken , maar het was nooit gelukt. Dat kwam vooral doordat ik haast had en vond dat het gewoon makkelijk moest gaan. En kijk, dat is een dingetje. Ingrediënten Porties: 12.


Het is een andere methode welke een veel zachtere korst zal maken. Pâte Sablé e (“sablé” = zand): dit is ons bekende zanddeeg of appeltaartdeeg. Harde Wenerdeeg valt hier ook onder. Pâte sablée bevat meer suiker dan pâte sucrée en is daardoor wat brokkelig, wat erger wordt naarmate je meer suiker . Zelfs chefkoks zetten graag hun appeltaarten op het menu. En lekker, dat is waar het om gaat bij een appeltaart , . Zelf een appeltaart bakken vanaf de basis, doe je met zelfrijzend bakmeel.


Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg. Zet de appelpartjes als een roos op het appeltaartdeeg en duw ze een beetje in. Leg ze een beetje over elkaar en werk langzaam naar het midden toe, zodat je een mooie roos krijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts