maandag 30 januari 2017

Vipassana meditatie leiden

De groep is ontstaan in de jaren 80. Het leidt tot een intuïtief begrijpen van wie, wat en hoe je bent. Voor organisatoren van retraites: Zou u zo . Ik ben leraar vipassana - meditatie en actief bij Sangha Metta. Samen met Inez Roelofs begeleid ik weekenden voor vrouwen die leiding nemen en coördineer dhammaweekenden (de dhamma is de leer van de Boeddha).


Vipassana Meditatie Leiden , Leiden.

Ik ben initiatiefneemster van de Midweek wijs omgaan met kanker. In Leiden begeleid ik een . Niet alleen verhindert het de vooruitgang, het kan zelfs tot achteruitgang leiden. De toepassing ervan maakt het mogelijk mentale spanningen op te lossen en een positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven te leiden. Published by Dominique van Wingerden Leave your thoughts. Tien dagen lang heb ik in algehele stilte geleef ruim tien uur per dag gemediteerd en verder.


De Dhamma moet immers per definitie hier en nu tot resultaten leiden , niet alleen in de toekomst. We dienen de voordelen ervan bij elke stap op het pad te ervaren, en elke stap dient direct naar het doel te leiden. De volgende leraren zijn regelmatig betrokken bij retraites die Sangha Metta organiseert: Jotika Hermsen jotikahermsen Jotika Hermsen, in.

Nynke begeleidt (zit)groepen in Leiden. En dat vipassana - meditatie ook kan leiden tot de realisatie van bevrijdend inzicht en de ervaring van nibbana (verlichting). Zorg voor de individuele ervaring van mediterenden. Veel grondleggers van meditatie zoals de Boeddha, maar ook Ajahn Chah van de Thaise Woudmonniken-traditie, of U Ba Khin die de vipassana -leraar van Goenka was, gaven vooral individueel les.


Veel mentale blokkades zijn opgeslagen in ons lichaam en een dynamische meditatie kan leiden tot ontlading. Iedereen kan hier mediteren. In de context van boeddhistische beoefening heet deze vorm vipassana - meditatie.


Deze vormen van meditatie kunnen leiden tot mystieke ervaringen. Als u te lang onder stress staat en u, om wat voor reden dan ook, moeilijk of zelfs niet meer kunt ontspannen, kan stress leiden tot constant piekeren, voorbij. De Nederlandse Tessa ging mediteren in Thailand in Doi Suthep, een tempel bij Chiang Mai. Verder zou mediteren leiden tot een positiever, evenwichtiger en gelukkiger leven. Zenkring Amersfoort, Centrum Inanna,.


Zen Spirit, Visserstraat 5 Groningen. Het is de kunst om te leven. Shambhala Meditatie Centrum Leiden , Geversstraat 4 Oegstgeest . Zijn bevinding was ook dat slecht van de wereldbevolking deze overtuiging deelt, zelfs in zijn thuisland Birma, waar van de bevolking het Boeddhisme aanhangt.


De rest van de wereldbevolking laat zich leiden door begeerte, haat en is . Westerse wetenschappelijke kennis uit de medische biologie en de psychologie, en op Oosterse psychologische kennis en vaardigheden als meditatie en yoga.

Met de organisatie van dit symposium wil het . Zijn ontdekking was dat het ontwikkelen van opmerkzaamhei in de zin van inzichtmeditatie, wel deze oplossing kan bieden en kan leiden tot een wezenlijk inzicht in het menselijk bestaan. Het is een meditatievorm, waarbij de aandacht niet beperkt is, maar juist uitgebreid: .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts