woensdag 13 juli 2016

Oude antieke strijkijzers

Het handvat is los te maken van de onderkant. Diverse oude strijkijzers te koop, waaronder een speelgoed strijkijzertje uit de jaren 60. Oude antieke strijkijzers we hebben alle strijkijzers en treven in de webwinkel staan met maten en bijzonderheden.


Oude ijzeren treef voor strijkijzer. In relatief goede staat Bekijk ook eens mijn andere aanbiedingen op deze site. Een ouder en zwaar strijkijzer , niet meer werkzaam maar wel mooi decoratief , het weegt iets meer dan Kg !

Zo oud zijn de ijzeren strijkijzers of strijkbouten nu ook weer niet. In vervlogen tijden werd er flink wat linnen geperst of met glazen strijkbouten gestreken. Deze ijzeren strijkbouten werden in de 19de eeuw populair, samen met de opkomst van de steenkoolkachel. Er zijn trouwens antieke. Te koop oude antieke strijkijzers Doe een redelijk bod en ze zijn voor u. Verzamelt u die dingen die er bijhoren, zoals mangels, linnenpersen, strijkijzerkacheltjes?


Bent u geïnteresseerd in hun herkomst? Dan bent u beslist niet de enige!

Sterker nog: er is een hele vereniging van mensen met dezelfde passie als u. Een strijkijzer of strijkbout is een huishoudelijk gereedschap dat gebruikt wordt om textiel door middel van warmte en eventueel stoom glad te strijken na het drogen. Het strijken heeft niet alleen een functie voor het mooi maken van textiel, maar het bevordert ook de hygiëne, doordat bacteriën door de hitte gedood worden. Over strijkijzers is heel veel te vertellen: door de eeuwen heen hebben mensen gezocht naar manieren om gekreukeld wasgoed glad te krijgen. Het was een lange weg van de mangelplank naar de steamstation! De strijkijzers komen uit de verzameling van Geer Rekoert.


Klik op de plaatjes voor een . Mooi als decoratie Rode merk Metage Excl. This Pin was discovered by Pieta Bijl. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


De gratis advertentiesite voor antiek. Een unieke sfeer in uw woning”. Antiek kopen en verkopen op Antiekmarkt. Orgaan:Repassie Overige informatie: De Vereniging telt ca. Nederlandse Licht Associatie (NLA) Boerhaavelaan 4 Postbus 19 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts