dinsdag 20 december 2016

Achenkirch skigebied

Er zijn goede voorzieningen in en rond het skigebied Christlum, het grootste. Aangezien de gezellige plaats vlakbij de Duitse grens ligt wordt het dorp in het weekend vaak overspoeld door dagjesmensen. Ook de vele loipes zijn ideaal voor de afwisseling.


Er is een boardercross en funpark aanwezig. De afdalingen zijn redelijk kort, maar wel erg afwisselend.

Voor de ervaren wintersporter is er een ongeprepareerde off-piste route. Achenkirch is een ideaal gebiedje voor beginners. Het dichtstbijzijnde skigebied is Christlum Alm.


Aan de noordelijke kant van de Achensee gelegen, biedt het dorp prachtige uitzichten over het omringende Karwendelgebergte en over Tirols grootste meer. Wanneer je naar dit dorp op wintersport gaat heb je kilometer direct tot je beschikking, maar wanneer het grotere gebied bij elkaar optelt kom je tot pistekilometer in totaal. Dit typisch Oostenrijks dorpje bezorgt je een prettige . De gemeente is een verzameling van verschillende dorpjes die samen in het Achental liggen.

Samen vormen ze eigenlijk een lang uitgestrekt dorp. Informatie over skigebied Achensee. Alles is dichtbij, wel een beetje oudbollig tov bijvoorbeeld Erhwald. De sneeuwzekere Christlum-Liften (sneeuwkanonnen in het skigebied ) beschikken over vier liften en gevarieerde pistekilometers.


Op loipenkilometer is er voor elke langlaufer een. Na een dagje plezier op de pistes, kunt u lekker relaxen in een van de . Economisch gezien is de houtwinning van groot belang voor de gemeente. Daarnaast hebben landbouw, industrie, handel en toerisme (aan het Achenmeer en bij het skigebied Hochalm Christlum) een belangrijke functie. Voor ieder gezin dat warm loopt voor wintersport, is een . Hier vinden wintersporters kilometer pistenplezier en carvingafdalingen en andere snowboardfaciliteiten. Skigebied gevorderden 8. En als je naast skiën nog iets anders wil . Klein maar fijn en geschikt voor de hele familie, zo presenteren de skigebieden zich graag.


Door de veelal brede pistes zijn de skigebieden aan de Achensee in het bijzonder geschikt voor families. Maar ook snowboarders en carvers weten het pisteaanbod te waarderen.

Deze bus is Royal Class en online te boeken v. Iedere woensdag rodelen, gevolgd door een verblijf in . Elke plaats heeft een eigen skigebied en eigen skipas. Wij hebben een volledig overzicht van alle skigebieden in de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts