dinsdag 12 april 2016

Aardappelen stomen microgolf

Aardappel_in_de_microgolf. Zo simpel, maar geniaal lekker: aardappels in de microgolf. Thuis aten we elke dag gekookte patatten met één soort groenten (en vlees, maar dat at ik dus niet).


Je zou het misschien niet meteen denken, maar aardappelen stomen gaat stukken sneller dan ze koken. Voor personen: 4g geschilde aardappelen. Wassen en even in koud water laten staan. In een microgolfschaal naast elkaar . De keuze voor de juiste aardappelen. Kruimige (bloemige) aardappelen , zoals Eigenheimer en Doré, zijn losser van structuur en vallen tijdens het koken gemakkelijker uit elkaar.


Deze bakjes kun je vullen met bijvoorbeeld groente of voorgesneden aardappels in klaar stomen. Zooz video: Zo kook je gezond in een microgolf -stoomoven! Een aardappel poffen in de magnetron. Heb je trek in lekkere gepofte aardappels bij het avondeten, maar heb je geen tijd of geduld om ze een uur in de oven te zetten? Binnen minuten heb je heerlijke, romige.


Zoete aardappel bereiden in de magnetron. Heb je weinig tijd en ben je op zoek naar een heerlijke maaltijd die je snel klaar kunt maken? Geen ingrediënt zo ingeburgerd in onze keuken als de aardappel. Gekookt, gebakken of gepureer we smullen er allemaal met plezier van.


De bereiding is super eenvoudig, maar hoe moet je aardappelen eigenlijk bewaren? Is schillen noodzakelijk of verlies je daardoor alle vitamines? De aardappelen zijn tegenwoordig al aardig proper bij aankoop maar ik spoel ze toch nog even af.


Doe de aardappelen in een afsluitbaar potje, geschikt voor de microgolfoven. Giet er een bodempje water bij. Ik doe ze in een vuurvaste kom, patatten erin en water tot de patatjes zo goed als onder staan. Scheutje olie kan je erbij doen. Microgolfoven , de snelste manier!


Wokken, lekker makkelijk! Leg de geschilde aardappelen in een schaal, voeg een beetje water toe en dek de schaal af. In de oven, heerlijk krokant! De gaartijd hangt af van de grootte en de soort. Met aardappels kun je oneindig veel.


Dat geldt voor alle aardappels , waaronder de heilige zoete aardappel. Je kunt aardappels poffen op twee manieren: in de magnetron en oven. Elk item uit deze reeks is voorzien van een ontluchtingsventiel voor het stomen en spatvrij opwarmen. Ontdek de Microwave reeks van Sistema: een fantastische reeks kookproducten speciaal ontwikkeld voor de microgolfoven.


Groente stomen gaat geweldig en ook voor aardappelen zeer handig. Eigenlijk zijn ze voedzamer dan de gewone aardappel. Ze bewaren lang en je kunt er de heerlijkste schotels mee bereiden.


Dit is de eenvoudigste manier om een zoete aardappel te bereiden. Verdeel de geschilde en gewassen aardappelen in gelijke stukken. Je hebt enkel een microgolf nodig.


Laat de aardappelen eventueel even in koud water staan waardoor ze wat steviger worden. Leg ze met aanhangend vocht naast elkaar in een ondiepe magnetronschaal. Dek de schaal af met een deksel of magnetronfolie.


Een magnetron verhit eten met microgolven (radiogolven). De microgolven brengen alleen de vochtdeeltjes in het eten in beweging, en door de wrijving komt vervolgens warmte vrij. Daardoor warmt het eten.


Je groente, aardappelen , vis en vlees hebben alleen tot eetlepels water nodig om niet uit te drogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts