dinsdag 26 december 2017

Wasmachine aansluiten op koud of warm water

Mag je een wasmachine aansluiten op warm water ? Daarop moet je de koud water en warmwaterleiding op aansluiten. Je zal dus keer je machine vullen met warm water , waarvan keer nutteloos (voorwas is op lagere temperatuur, spoeolen is normaal koud ). Als je hier een beetje zoekt vind je wel een antwoord. Een wasmachine met een warm water aansluiting biedt de mogelijkheid - energie te besparen.


Een reguliere wasmachine heeft een aansluiting op het koude water en zal dat water vervolgens elektrisch verwarmen.

Dat betekent dat de wasmachine relatief veel elektriciteit verbruikt, iets dat u kunt voorkomen door. Wasmachine zit op wat meer liters. Vaak hebben moderene machines een apparte warmwateraansluiting , en kunnen ze zelf kiezen en mengen.


Energiezuinig wassen doe je met een hotfill. Hierdoor kan de wasmachine of vaatwasser warm kraanwater kan gebruiken, wat veel goedkoper is. In een gemiddeld gezin draait de vaatwasser minstens een paar keer per week en ook de wasmachine heeft weinig vrije dagen.


De wasapparaten laten koud. Bij graden sta je niet zomaar onder de douche. Dat levert vast en zeker brandwonden op!

Douchen en een bad nemen doe je meestal op een temperatuur tussen. Hot-fill wasmachine = wasmachine die zich vult met uw teveel aan warm water van uw zonnecollector. Een hot-fill wasmachine is een wasmachine met twee wateraansluitingen. Een aansluiting met koud water en een warmwateraansluiting. Warm water langs elektrische weg geproduceer is maal . Besparing op uw elektriciteitsverbruik van wasmachine en vaatwasmachine.


Een koud water aansluiting. Behalve koud water is er ook een aparte warmwaterleiding vanuit de ketel of boiler noodzakelijk. Let hierbij wel op dat de leidingen van de . Wil jij een wasmachine met een warmwater aansluiting kopen, dan ben je op deze pagina van Wassen. Wanneer een wasmachine een warmwateraansluiting heeft, zeggen we ook wel dat deze gebruik maakt van hotfill.


Wassen met koud water is in het geval van deze machines namelijk vaak niet mogelijk. Spring naar Hotfill aansluiten - Voor hotfill zijn er nodig om de machine op een koud - en warmwaterkraan aan te sluiten. Er zijn een aantal opties om te kunnen wassen met hotfill: een wasmachine kopen die geschikt is voor hotfill, met aansluitingen. Dit soort wasmachines wordt bijvoorbeeld verkocht door Miele . Momenteel hebben we een (industriële) wasmachine met standaard twee wateraansluitingen: één voor koud en één voor heet water.


Het programma kiest welke klep. Maar ding vergeet men hier op het forum te vertellen!

Een aparte warmwaterleiding vanuit de ketel of boiler. Let er op dat de leidingen van de warmwaterbron naar de wasmachine niet langer dan meter zijn, anders gaat teveel warmte verloren. Wasautomaten moeten naast een warm wateraansluiting ook een aansluiting te . Zulke machines bestaan ook. Dit noemt men een warmwateraansluiting of hotfill op zijn engels.


Als je vaatwasser of wasmachine enkel koud water krijgt, zal hij dit koude water elektrisch verwarmen. Dit neemt het leeuwendeel van de energie die deze toestellen verbruiken. Water opwarmen kost relatief . Het beschikt over slangaansluitingen, een voor de koudwater aansluiting , een voor de warmwater aansluiting en een voor de wasmachine of vaatwasser.


Een Hotfill systeem is een apart apparaatje dat u bij de wasmachine of vaatwasser tegen de muur schroeft. Het Hotfill systeem zorgt ervoor dat de . Idealiter vul je je wasmachine met warm regenwater. Maar hoewel dit eenvoudig lijkt, is dit niet zo, wegens wettelijke regeling.


Regenwater mag nooit via leidingen in jouw huis in contact komen met het stadswater. Dus als je wasmachine een koud water- en een warm wateraansluiting heeft, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts