vrijdag 22 mei 2015

Stoofperen maken

Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Je kunt de stoofpeertjes dag van tevoren maken. Een écht Hollands bijgerecht op tafel zetten? Met dit recept voor stoofpeertjes slaag je altijd.


Dit is het basisrecept, er staan wat varianten onder om de peertjes geurig of kruidig van smaak te maken. Echte stoofperen (St. Rémy, Gieser Wildeman) bereiden is leuk om te doen.

De peertjes worden geschil in vieren gesneden en ontdaan van de klokhuizen. In de Middeleeuwen werd de peer helemaal . Hoe maak je stoofperen ? In deze instructievideo laten we zien hoe je heerlijke stoofpeertjes maakt. Stoofperen zijn heerlijk als bijgerecht of dessert. Wat is de beste kooktij en hoe moet je stoofpeertjes maken ? En wat zijn de lekkerste recepten?


Zelf stoofpeertjes maken is heel makkelijk en kost helemaal niet zoveel tijd als men vaak denkt.

In een kwartiertje heb je de stoofpeertjes op het vuur staan en met een klein uurtje kunnen deze al klaar zijn. Zelfgemaakte stoofpeertjes zijn in het niets te vergelijken met kant-en-klare. Ben van plan binnenkort eens een keer stoofpeertjes te maken , maar wat is lekker om hierbij te eten als hoofdgerecht? Ben een beetje aan het twijfelen… Reageren.


Lekker Tafelen zegt jaar geleden. Stoofpeertjes doen het prima bij vlees- en wild gerechten Maaike. Denk ook aan stoofschotels. Deze heerlijke stoofpeertjes zijn het wachten meer dan waard!


Ik liep van het weekend door de tuin van mijn moeder en zag daar een enorme kist met Gieser Wildeman peren staan. Nou woont zij ongeveer tussen de boomgaarden in dus dat is geen verrassing. En drie keer raden wat ik met die heerlijke onbespoten peertjes wilde maken. Kun je ook stoofperen maken zonder alcohol? Jazeker, en lekker dat ze zijn!


Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis. Besprenkel ze meteen met het citroensap. Bak ze kort aan beide kanten in de boter, in een pan met dikke bodem. Strooi er de suiker bij.

Schep om en laat lichtjes karamelliseren. Blus met een kopje water. Dek af en laat tot minuten . Dit recept is foolproof, makkelijk om te maken en de stoofpeertjes zijn goddelijk lekker! Een bekend gerecht voor tijdens de . Als je denkt aan de ultieme kerstsfeer, dan denk je al snel aan stoofperen. Je kan stoofperen zowel warm als koud serveren, maar deze variant is anders!


Deze stoofperen hebben een speciaal effect. Met de kerstdagen in aantocht kan een recept voor stoofperen niet ontbreken. Ik vind stoofperen echt iets feestelijks hebben. Terwijl wij ze vroeger toch regelmatig bij de aardappelen en het rundvlees aten.


De stoofpeertjes worden gezoet met bessen sap. Vandaag laten we je zien hoe je zelf stoofpeertjes kunt maken , een echt herfstrecept. Het is een heel simpel recept maar je hebt er wel wat tijd voor nodig. Zo maak je de lekkerste stoofpeertjes. Met tips en tricks voor nieuwe smaken.


Wist je dat je met stoofperen ook heerlijk kunt bakken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts