donderdag 21 mei 2015

Tortilla chips oven

Was de paprika, haal de zaden eruit en snijd 'm in piepkleine blokjes. Lekker als bijgerecht of als snack. Doe de tortillachips in een ovenschaal. Natuurlijk kan ik dat ook zelf thuis maken!


En er natuurlijk mijn eigen draai aan geven.

Buiten het traditionele recept om worden er ook nog . Oven voorverwarmen op 2graden. Scheut chillisaus, lente ui , eetlepels creme-fraiche , knoflook en gram geraspte kaas mengen. Een dun laagje inde de Ovenschaal doen.


Steek hierin de tortilla chips. Weer een laagje van de mix met daarop de tortilla chips. Strooi er nog wat kaas over en zet de .

Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij deze Mexicaanse week: Nachos met gehakt en kaas uit de oven ! Tortilla chips , tortilla chips en tortilla chips. Deze schotel, met als basis tortillachips , is eenvoudig voor te bereiden en daarna laat je de oven het werk voor je doen. En je kunt er natuurlijk allerlei lekkers bij deze . Oh jongens, wat is dit makkelijk om te maken, maar wat smaakt het hemels en uiteraard helemaal glutenvrij.


Zin om (voor een grote groep mensen) snel een warme glutenvrije snack op tafel te zetten? Dan is dit super makkelijke recept ideaal. Verwarm de ovengrill voor. Neem beboterde ovenschaaltjes en schep er het gehakt in. Bestrooi rijkelijk met de tortillachips en geraspte kaas en zet enkele minuten onder de ovengrill tot de kaas mooi gesmolten is.


Kruid met peper en zout. Breng op smaak met de tacokruiden en de cayennepeper en . Verhit de olie in een koekenpan en bak het gehakt min. Voeg de wokgroente toe en bak min.


Vet de ovenschaal in en schep het mengsel in de ovenschaal.

Voeg alle specerijen toe en breng het gehakt verder op smaak met zout. Zet de ovenschaal ongeveer minuten in de oven , totdat de kaas gesmolten is. Verdeel het mengsel over een ovenschaal.


Totdat ik op het briljante idee kwam om zelf nacho chips te maken. Zelf tortilla chips maken blijkt ook helemaal niet zo moeilijk te zijn. Olijfolie Zout Paprikapoeder. Snijd de tomaatjes in vieren.


Meng de olie met een snufje zout, paprikapoeder en cayennepoeder. Meng de wrap driehoekjes door de olie met je handen tot ze helemaal bedekt zijn. Preheat oven to 3degrees F (1degrees C). Cut each tortilla into chip sized wedges and arrange the wedges in a single layer on a cookie sheet.


In a mister, combine the oil and lime juice. Mix well and spray each tortilla wedge until slightly moist. Combine the cumin, chili . Een tip voor de vrijdagavond snack: zelfgemaakte tortillachips met een lekkere dip erbij. Het is niet moeilijk en binnen minuutjes heb je zelfgemaakte tortillachips op tafel staan.


Ook leuk om met de (klein)kids te maken! Begin met het voorverwarmen van je oven op 2graden. Leg de wraps op elkaar en snij de wrap in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts