woensdag 15 februari 2017

Thuis materiaal steriliseren

Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het houdbaar maken van voedsel en het vervaardigen van medisch materiaal of met instrumenten voor wetenschappelijk . Als u de instrumenten niet op voorhand te wassen, kan het proces van de materialen niet steriliseren en in gevaar brengen van de hele onderneming. Er zijn oplossingen die beschikbaar zijn om de instrumenten te laten onderdompelen in. Kijk voor een neutrale pH wasmiddelen oplossing.


Toegevoegde enzymen maakt . Door desinfecteren worden de meeste bacteriën en verontreinigende deeltjes gedoo terwijl sterilisatie ze allemaal doodt.

Zorg voor gesteriliseerd materiaal. Deze methode kan thuis gebruikt worden om een splinter te verwijderen of lichaamsjuwelen te verzorgen, maar niet voor het steriliseren van medische . Reiniging, desinfectie en sterilisatie in de openbare gezondheidszorg - Standaardmethoden. Onder reinigen wordt verstaan het verwijderen van zichtbaar vuil en onzichtbaar organisch materiaal om te voorko- men dat micro-organismen zich kunnen handhaven, vermeerderen en worden verspreid. Hulpmiddelen voor manicure moeten onmiddellijk na gebruik worden gedesinfecteerd. Voor een snelle desinfectie en sterilisatie van manicure- instrumenten voor gebruik thuis , veeg het oppervlak met alcohol of helemaal.


Sterilisatie van gereedschappen in de salon. Het apparaat voor sterilisatie. Het vereiste veiligheidsniveau (ontsmetting of sterilisatie ) van het materiaal hangt af van zijn gebruik en van de procedures waarvoor het wordt gebruikt.

Materiaal voor eenmalig gebruik mag onder geen enkele voorwaarde worden hergebruikt. Instrumenten en voorwerpen voor éénmalig gebruik. Met chemische desinfectiemiddelen zoals alcoholen, waterstofperoxide (H2O2), ethyleenoxide (EO) en formaldehyde (CH2O) zijn veel micro-organismen te doden. Een alternatieve methode is thermische desinfectie, met bijvoorbeeld water van o C. Tot maanden moeten flessen en spenen na elk gebruik gesteriliseerd worden, dus ook wanneer meermaals per dag dezelfde flessen en spenen gebruikt worden. Handig voor thuis , maar ook bv.


Reinig het te steriliseren materiaal eerst zorgvuldig met heet water en afwasmiddel. Wat is het verschil tussen. Denk hierbij aan materiaal dat gebruikt wordt tijdens een operatie of tandartsmateriaal. Maar ook voor een injectie of een. Naald in een vlam houden.


De meest gebruikte thuismethode van sterilisatie is een naald in een vlam te houden. In de autoclaaf wordt het te steriliseren materiaal gedurende minuten bij 1. Alle levende organismen worden hierbij gedood. Thuis kan je een snelkookpan heel goed . De kleine hoeveelheid water op de bodem verandert in stoom, effectief verhogen van de druk in de sterilisatiekamer.


Dit is hetzelfde proces dat plaatsvindt in een autoclaaf, stoomsterilisatie materiaal gebruikt door artsen, tandartsen, tatoeëerders en hun apparatuur steriliseren. Als u niet beschikt over een autoclaaf thuis , .

De student kan de reden voor voorbehandeling van te steriliseren materiaal weergeven. In een aantal ziekenhuizen zal het verpakken en steriliseren van materialen gebeuren op een centrale sterilisatie. Ondanks de naam chloor in de naam van chloorhexidine en hexachlorofeen, horen deze niet thuis in de groep. En dat allemaal natuurlijk in de meest hygiënische omstandigheden, terwijl de onontbeerlijke basisprincipes voor een goede bewaring in acht worden genomen. Om dat alles te kunnen verwezenlijken, stellen wij u al het nodige materiaal voor en staan wij u bij met de nodige raad.


Het is belangrijk dat de naald tijdens het steriliseren zo min mogelijk in contact kan komen met bacteriën. Het dragen van handschoenen vormt dan ook een essentieel onderdeel van het sterilisatieproces. Gebruik aangepast sterilisatiemateriaal. Meer nog dan tijdens het steriliseren. Hygiëne in de pedicurepraktijk gaat echter nog veel verder dan enkel het op de juiste manier reinigen, desinfecteren of steriliseren van de materialen.


Dat geldt zeker wanneer je als pedicure bij de klant thuiskomt. Zo dient er bij de klant thuis een hygiënische, schone werkomgeving te zijn. Een korte inspectie in de keuken leert dat de magnetron verhit tot 120°C en de oven tot 250°C.


De beschik- bare sterilisatiemethoden worden in het volgende hoofdstuk bespro- ken. Verbranden: mét het materiaal worden de micro- organismen vernietigd. Bij uit- stek geschikt voor het destrueren van gebruikt verbandmateriaal. Ongeschikt voor de sterilisatie van instrumenten.


Houdt kolfmaterialen kalk en vetvrij voor een optimaal gebruik van de kolf. Vul een grote pan met koud water en voeg hieraan een scheutje azijn toe (azijn voorkomt kalkaanslag op de onderdelen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts