maandag 14 augustus 2017

Aardappelen stomen in stoomkoker

Stomen Wist je dat stomen de meest gezonde bereidingswijze is? Wist je ook dat je met stomen in een handomdraai heerlijke gezonde gerechten op tafel kunt. Aardappelen : De stoomtijd is minuten langer dan met traditioneel koken.


De stoomkoker is een apparaat met een stoomkorf waarbij ook verdeelschotjes geleverd worden. Er is tevens een zwarte kom waarin men groenten kan doen die bijvoorbeeld sterk verkleuren en tevens heeft men een aparte rijstkom. Zo kan men in één en dezelfde tijd rijst of aardappels en groenten stomen. Je stoomuitrusting bestaat uit delen: een onderstel voor water en een bovenstel met gaatjes in de bodem waarin je het eten legt.


Dit kan zijn: een pan met hittebestendig vergiet en deksel, een stoompan, een pan met een metalen, rieten of bamboe stoommandje, een couscouspan of een elektrische stomer. Door aardappelen te stomen krijg je het perfecte resultaat, zonder vetstof en met meer voedingsstoffen. Bovendien smaken ze extra lekker. De beste manier om meer smaak en voedingstoffen aan je gerechten mee te geven, is door te stomen.


Door stoom blijft niet alleen de smaak. U kunt allerlei soorten voedsel stomen in uw stoomkoker. De smaak van het voedsel blijft veel beter behouden in een stoomkoker.


Kruiden hoeft u dus bijna niet . Ik heb een stoomkoker met manden. Achterfa heb je wel veel afwas. De eenvoudigste manier om voedsel te stomen , is een stoommandje op een kookpot plaatsen, waarin water of bouillon aan de kook wordt gebracht.


In de S1showroomkeuken is op dit moment een hoge druk stoomoven gemonteerd. Je kunt ze met of zonder schil stomen. Gezond eten hoeft niet lang te duren, wees creatief en stoom je (eerdere gemaakte) gerechten snel en. Sommige mensen hebben een luxe stoomoven in huis en anderen moeten het doen met een normale magnetron. Maar wie zegt dat je met een simpele magnetron geen super healthy maaltijd op tafel kan zetten heeft het mis.


Met een normale magnetron kan je ook heerlijke groentes stomen waarbij alle . Spring naar Hoe voedingsmiddelen stomen ? U kunt verschillende groenten met verschillende kooktijden tegelijk stomen. Als u gekleurde groenten wilt stomen , zoals rode biet, is het aangeraden om een geperforeerde stoomschaal te gebruiken en die schaal op het laagste niveau te. De donkere stoomkom is ideaal voor het stomen van kleurintensief voedsel, zoals bijvoorbeeld tomaten en wortelen. Schil de asperges, aardappelen en wortelen. De stoomoven of steamer biedt ook het comfort om één maaltijd in één keer te bereiden.


In een stoomoven kan je werken op verschillende niveaus waardoor vis, aardappelen en groenten samen . Ik wil dan graag de groentes en aardappelen tegelijk stomen en eventueel nog een derde mandje voor vis. Nee ik heb het nog niet gedaan, ben eerst op speurtocht naar wat voordeliger is, via gas of electriciteit en dan nog op zoek naar een stoompan of stoomkoker die meerdere lagen heeft. Bij het verwarmen gaat het water stomen , in de bodems van de schalen zitten gaatjes, waardoor de stoom omhoog kan gaan en de ingrediënten gelijkmatig gegaard wordt.


Heeft iemand ervaring met een stoomkoker ? Ik zit er over te denken om een stoomkoker te kopen, omdat dat gezonder is zeggen ze. Is de kooktijd hetzelfde als bij koken in een gewone pan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts