woensdag 14 maart 2018

Stuk bevroren water

Staat je antwoord er niet bij of heb je een vraag waarbij het puzzelwoordenboek geen hulp kan bieden? We kregen ten slotte ieder een dik stuk bevroren water dat de ijsman voor ons had losgehakt, en gingen verder ons eigen weg. Broomnaftinenatrium, dacht ik, want in die tijd verzon ik graag namen voor mij onbekende stoffen.


En die tussen mijn vingers verdwijnende klont, daar was geen bal aan. Ik heb begrepen dat Volkswagen bij bepaalde motoren kampt met motorschades als gevolg van bevriezing van het smeersysteem.

Het smaakte naar niks en . Kunt u vertellen wat hier precies aan de hand is. Speelt dit risico ook bij andere . De winter staat voor de deur. Dit betekent dat waterleidingen kunnen bevriezen, met flink wat schade als gevolg. Regelmatig worden in de winter bij Nationale- Nederlanden meldingen gedaan van waterschade door vorst.


Wat kunt u doen om dit te voorkomen? Medepuzzelaar Dankje (Anoniem).

Reageren is niet meer mogelijk. Plaats van de puzzel: Ed mei. Hockeyen op bevroren water, curling of bobsleeën bijvoorbeeld. Nederlandse synoniemen voor bevroren water - Interglot woordenboek. Stuk bevroren water (7).


Op een zonnige zondagmorgen togen enthousiaste schaatsliefhebbers naar Enkhuizen en Stavoren voor de oversteek van een groot stuk bevroren water. In de rij voor een kaartje om gewoon te kunnen schaatsen is bizar. Maar goe ons landje is nu eenmaal klein en de bevolking groot in getal.


Bij vorst kan er schade in huis optreden door bevroren waterleidingen. Dat de waterleiding kan scheuren (springen) komt omdat bevroren water uitzet tijdens bevriezing. REGIO - Met de vorst is het niet alleen genieten, mooie wandelingen maken en hopelijk schaatsen.


De kou kan ook voor onaangename verrassingen zorgen. Bevroren waterleidingen kunnen een hoop ellende veroorzaken. We belden met waterleidingbedrijf. Ik heb vanmorgen om uur geconstateerd dat de waterleiding naar de wastafel van mijn badkamer is bevroren.


Alle andere kranen doen het nog. Ik heb allereerst de verwarming heel hoog aangezet.

Maar nu de kraan nog steeds niet gedooid. Volgens woordvoerster Rianne de Voogt van Evides gaat het vooral om binnenleidingen in huis. Als u het huis huurt, moet u. Dan komt er geen water meer uit de kraan.


Dat is vaak de meterkast in de gang, die meestal niet is verwarmd. Een bevroren waterleiding is eigenlijk prima te voorkomen. Je moet er simpelweg gewoon voor zorgen dat je waterleiding nooit te ver kan afkoelen. Sommige waterleidingen zijn echter kwetsbaar voor vorst omdat ze bijvoorbeeld een waterpunt in de tuin bevoorraden of helemaal naar de schuur lopen.


Dat tijdig afsluiten geldt verder natuurlijk ook voor een eventuele kraan in een schuur of een andere kwetsbare plaats buiten de woning. Doe die buitenkraan even open nadat je de leiding binnen hebt afgesloten zodat het restwater. Hakt u een stuk ijs uit de sloot, dan ziet u dat natuurijs een vezelige structuur heeft, waarvan de vezels vertikaal staan (loodrecht op het oppervlak).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts