donderdag 24 augustus 2017

Hoeveel liter is 1 kg propaan

Eén kilogram gas is ongeveer liter vloeibaar gas. In een fles van kilogram zit ongeveer liter gas. Dichtheid gasvormig propaan : 1. Is onafhankelijk van de inhoud.


De dichtheid (=gewicht) van butaan is 5kg bij 15°C voor kubieke dm . Hoeveel gas verbruik je? Een caravankachel met een vermogen van kW stookt voluit brandende een kg gasfles leeg in iets meer dan dagen. Deze kachel gebruikt dan ongeveer 2gram propaan per . Op een gasleiding voor propaan kun je een gasteller installeren. Deze meet dan het aantal m³ dewelke door de teller passeert. Om deze m³ om te rekenen naar liters propaan kun je onderstaande berekening toepassen.


Aantal liters = aantal verbruikte m³ x 3. GEBRUIKSAANWIJZING EN VULTABEL VOOR DE LPG VULNIPPEL. Gasflessen die met LPG gevuld worden, mogen maximaal tot gevuld worden! Stijgt de temperatuur dan wordt de dichtheid per liter lager. Om die reden is het bijvoorbeeld ook voordeliger om LPG (een mix van propaan en butaan) te tanken bij . Latente verdampingswarmte, 35 36 kJ. Dampspanning bij 15°C, , bar.


Max temperatuur vlam met . Maar hoeveel gram heb je of zijn dat nu van liter LPG gas ? Ga je uit van 0( propaan ) dan is het bijna liter per liter per graden. Liter vloeibaar, 0bar. Voor het omrekenen van een eenheid dient u eerst de waarde in het corresponderende veld in te vullen en daarna op “Omrekenen” te klikken. Voor een nieuw berekening dient u eerst op “Veldinhoud wissen” te klikken.


Per omrekening is slechts één invoer . Ten eerste is de calorische waarde ( hoeveel warmte vrijkomt bij de verbranding van een bepaalde hoeveelheid) van propaangas en aardgas niet gelijk. Vermenigvuldig dit getal met ,om het vergelijkbare propaangebruik in ( vloeibare) liters te berekenen. Propaan wordt opgeslagen in gasflessen met een inhoud die varieert van liter (kg propaan ) tot 1liter (4kg propaan ). Kooktemperatuur bij 0mbar.


Op kg propaan kan je de brander dus minuten op vol vermogen laten branden, (in theorie dan toch). In de praktijk doen wij gemiddeld tot brouwsessies met LPG gasfles van liter (voor gevuld dus).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts