Verwarm de oven voor op 2ºC. Leg de zalm in de ovenschaal en druppel er olijfolie overheen. Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over.
Snijd de peterselie en dille fijn (houd takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm. Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle .
Feestelijke recepten met zalm nodig? De lekkerste recepten met zalm in een overzicht. Op de huid gebakken of in een krokant deegjasje bijvoorbeeld. Zalmfilet met Italiaanse kruiden, citroen en geitenkaas uit de oven.
Oven op 2ºC voorverwarmen. Tomaat en kruidenboter over zalm verdelen. Cherrytomaatjes wassen en halveren. Laat de zalmfilets ontdooien.
Zalm in midden van oven in ca. Roer in een schaal de currypasta los met el olie. Schep de aardappelpartjes erdoor, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Sjalotten pellen en in dunne plakjes snijden. In steelpannetje helft van sjalot met 1ml rosé op hoog vuur laten inkoken, tot bijna alle wijn is verdampt.
Slagroom toevoegen en geheel tot helft van volume laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen en saus warm houden. Aziatisch gemarineerde zalm met een krokant korstje op een bedje van aspergebroccoli uit de oven.
Wat een fijn pakketje: de zalm en groenten garen in eigen vocht: geen vet nodig en de vitaminen. Zoek je een lekker recept voor zalm uit de oven ? Hier vind je diverse ideeën voor gebakken zalm , bereid in de oven en ovenschotels met zalm. Maar voor het Foodblogevent voeg ik er daar graag een aan toe: gevulde zalm uit de oven ! Een heerlijke stukje verse zalm gevuld met een mengsel van crème fraîche met verse kruiden en frisse citroen. Dat samen met wat krieltjes, sjalotjes en een beetje rucola, heerlijk!
Maggi Braadstomen zalm crème fraîche dille. Door het gebruik van de braadzak blijven alle sappen goed bewaard en trekken de kruiden diep in de vis.
De Atlantische zalm in dit product komt uit een kwekerij die onafhankelijk gecertificeerd is volgens de ASC-standaard voor verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren. Leg de vis naast elkaar in een ingevette ovenschaal en bak de vis in het midden van een voorverwarmde oven in 6-minuten gaar. Toegevoegd na minuten: Ah ja, het gaat trouwens over 125gr zalmfilet.
Let op: zalffilet droogt snel uit en wordt dan taai en smakeloos. Bisque van Zeeuwse strandkrab met gerookte zalm , rouille en toast of. Soep van pomodori tomaat met Italiaanse ham, tomaten tapenade en toast. GEROOKTE zalm (ik heb die van euroshopper van AH gekocht, heerlijk) zakje pittige geraspte kaas van 2gr. Als de bovenlaag te donker dreigt te worden, dan afdekken met een stuk aluminium folie.
Dit recept komt uit een oude Libelle.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.