maandag 23 oktober 2017

Water wasmachine wordt niet warm

Wasmachine wordt niet warm. Warm water is essentieel voor een goed wasresultaat. Aan het glas van het deurtje kan je voelen of het water warm is.


Let op: tijdens de spoelfase is het water altijd koud. Dit probleem is moeilijk zelf op te lossen, want je zal onderdelen in de machine moeten vervangen.

Een wasmachine die niet warm wordt is vaak het gevolg van een defect verwarmingselement of een kapotte thermostaat. Ook kan het zijn dat de wasmachine wel warm wordt , maar dat de temperatuur niet juist gemeten wordt. Als het water koud blijft, wordt de was niet goed schoon. Wanneer jouw wasmachine niet meer warm wordt , dan heeft dit doorgaans te maken met een niet goed functionerend verwarmingselement.


Pakt mijn wasmachine warm water van de CV ketel? Hij wast dus niet meer met warm water. Ik heb alleen een probleempje.


Het is normaal dat het wasgoed koud is na het wassen, er wordt immers nog een aantal keren gespoeld met koud water na het wassen.

Leg tijdens het draaien van de wasmachine uw hand op het glas van de deur. Als dat warm aanvoelt, gaat de temperatuur minstens boven de dertig graden en is vermoedelijk de thermostaat kapot. Bepaal of het apparaat warm wordt tijdens het geselecteerde programma. Controleer of het afvoerfilter schoon en niet verstopt is.


Als het apparaat wordt voorzien van hard water , is er mogelijk waterontharder nodig. Voer een onderhoudswas op de hoogste temperatuur uit zonder dat u kleding in de . Soms komt de was vies uit de machine. Dit kan allerlei oorzaken hebben, maar soms komt het omdat de wasmachine zelf vies is. Misschien wordt het water niet meer warm. Dan wordt de was ook niet goed schoon.


De vraag is niet of het nieuwe element goed is maar of de oude nog goed was of niet. Tijdens de spoelbeurten warmt de machine het water niet weer opnieuw op. Je kunt checken of je wasmachine nog wel warm wordt door gewoon eens je hand op het deurtje te leggen als je heet (graden) wast. Het is een bovenlader, dus geen raampje waaraan ik kan voelen of het water wel warm wordt.


Heb de wasmachine (leeg) gedraaid op graden, maar kon aan de buitenkant nergens voelen of het warm werd. Ik twijfel dus of mijn wasmachine het water nog wel opwarmt.

Is mijn Bosch wasmachine stuk? Het opwarmen gebeurt in de wasmachine zelf, hij pakt geen warm water uit de kraan (bij verreweg de meeste wasmachines toch). Bij is dat maar een minu. Het water wordt niet meer warm. Tijdens het wassen komt er geen spanning over het element, element lijkt niet de oorzaak.


Kort samengevat: ik heb zeer ernstige twijfels of onze wasmasjien wel warm water gebruikt. Hmm, de glas van onze wasmachine wordt niet echt warm als hij een warme was draait. Hij geeft geen warm water meer.


Verder een extra relais plaatsen (ik neem eentje uit een Miele wasmachine ) met dezelfde spoelspanning(meestal 230V~) bedrading van element op de spoel-aansluiting van het extra. Uw afwasmachine behoort niet tot de betroffen modellen voor deze veiligheidsactie. Wij helpen u weer aan een werkende . Waarschijnlijk vult hij dan wel maar met koud water en duurt het . Als je een hot fill systeem hebt kan het zijn dat hij het niet doet. Het is afhankelijk van welk wasprogramma je hebt ingeschakeld hoe warm het water precies word. Dit gebeurt door de afvoerslang van je wasmachine.


Dit is de reden waarom je wasmachine aangesloten moet zijn op de riolering.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts