woensdag 25 maart 2015

Omgevingsvergunning

In Nederland wordt deze, afhankelijk van het belang dat met het project gemoeid is, afgegeven door het college . Dit geldt voor particulieren en bedrijven. Op deze site kunt u ook de vergunningcheck invullen om te zien of u een omgevingsvergunning nodig heeft. De omgevingsvergunning vervangt en verenigt de stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning en de milieuvergunning. De aanvragen worden ingediend bij één loket, het Omgevingsloket, waarna één openbaar onderzoek en één adviesronde worden georganiseerd. Welkom bij de Gemeente Valkenburg aan de Geul.


Voor bepaalde werkzaamheden hebt u een omgevingsvergunning nodig. Bijvoorbeeld als u gaat (ver)bouwen, slopen, een alarminstallatie plaatst of een boom wilt kappen. Overleg in elk geval als u wilt gaan (ver)bouwen vooraf met de gemeente over uw plannen. Dan komt u niet voor verrassingen te staan.


Dan hebt u in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Lees hieronder alles in vraag en antwoord of download hier de Snelwijzer Omgevingsvergunning. U kunt via het Omgevingsloket online een . Wilt u bouwen of verbouwen? Mogelijk heeft u een omgevingsvergunning nodig. Via Omgevingsloket online kunt u nagaan of u een omgevingsvergunning nodig hebt.


U vindt hier informatie over: Direct online regelen. De gemeente Wassenaar werkt met DigiD. In bepaalde gevallen mag u bouwen zonder een vergunning aan te vragen. Wie vroeger ging verbouwen, had verschillende vergunningen nodig. De vergunningen zijn samengevoegd tot vergunning: de omgevingsvergunning.


Met de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ( Wabo) heeft de overheid ruim vergunningen vervangen door één omgevingsvergunning en de categorie vergunningvrije bouwwerken uitgebreid. De activiteiten die onder de omgevingsvergunning vallen zijn: Aanlegwerkzaamheden . U heeft niet altijd een omgevingsvergunning nodig. In een aantal gevallen mag u vergunningvrij bouwen of is een melding voldoende. Een vooradvies aanvragen. Voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt, kunt . Er is nog maar één aanvraag en één procedure voor verschillende activiteiten.


Hierdoor is de aanvraag van die vergunningen simpeler geworden. U hoeft niet altijd een. De Wabo vervangt ruim vergunningen door één vergunning: de omgevingsvergunning. Deze omgevingsvergunning vraagt u met één aanvraagformulier bij uw gemeente aan.


Als uw aanvraag wordt goedgekeur krijgt u één vergunning. Tegen de vergunningonderdelen die u in één keer heeft .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts