maandag 23 maart 2015

Zalm uit de oven simpel

Ondanks dat de bereiding eenvoudig is krijg je met de zalm uit de oven een smaakvol gerecht, die je kunt eten bij wat groente en aardappeltjes. Ook voor kinderen is het recept goed te eten. Doe alleen niet de citroensap over de zalm heen, want dan krijg je zure gezichten.


Zoek je een lekker recept voor zalm uit de oven ? Hier vind je diverse ideeën voor gebakken zalm , bereid in de oven en ovenschotels met zalm. Een niet te mislukken recept voor zalm uit de oven.

Makkelijk om te maken en heerlijk van smaak. Als je niet zo van dille houdt, kun je ook andere verse kruiden gebruiken, of misschien zelfs een mengsel van dille, peterselie en lente- ui. Recept simpele zalm uit de oven. Alleen zalm is helaas geen volwaardige avondmaaltijd dus ik serveer er gebakken aardappeltjes en sperziebonen bij.


Zelf zalm teriyaki maken is heel erg simpel en super lekker! Serveer de zalm teriyaki bijvoorbeeld met noedels en geroerbakte groenten. De lekkerste recepten met zalm vind je in dit overzicht.


Kortom genoeg zalm inspiratie.

Ik ben op zoek naar recepten met zalm uit de oven. Want eigenlijk is het heel simpel. Welke manier je ook kiest, het is altijd van belang om de vis kwartier van te voren uit de koelkast te halen.


Verwarm de oven voor op 200°C. Smeer de zalm in met een beetje olijfolie en besprenkel met wat peper en zout. Om te voorkomen dat de zalm vast plakt aan . Heel makkelijk te maken, maar superlekker.


De zalm mag nog een beetje roze van binnen zijn, dan is hij het lekkerst. Een smaakvol maar simpel gerecht om vanavond op tafel te zetten? Wat dacht je van zalm uit de oven , dit kan echt iedereen bereiden.


Bekijk hier een recept voor gebakken zal uit de oven. Let op: zalffilet droogt snel uit en wordt dan taai en smakeloos. Eventueel een paar plakjes gerookte ham. Doe dan de deksel op de schaal, of aluminiumfolie. Ik had al een zalm uit de oven gerecht, maar deze is nóg lekkerder en even simpel en met weinig calorieën.


Zalmfilet in stukken verdelen en inwrijven met peper en zout. Op elk stuk aluminiumfolie een stuk zalmfilet leggen. Per stuk teentjes knoflook fijn snijden of uitpersen en over de zalm verdelen.

Wat olijfolie erover en pakjes goed dichtvouwen. Deze bereiding is geschikt voor alle soorten vis: van kabeljauw tot zeewolf en van zalm tot roodbaars. Varieer in smaken door de filets te . Strooi er peper, zout, venkelzaad en paprikapoeder over. Snijd de peterselie en dille fijn (houd takje peterselie achter) en strooi de fijngesneden kruiden over de zalm.


Wentel de zalm in alle smaakmakers tot de zalm aan alle . Zalm met citroen en dille uit de oven. Wanneer je deze taart gelijk maakt nadat je alles al voorbereid hebt, hoeft hij eigenlijk helemaal niet meer in de oven. Leg de visfilets in een platte .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts