vrijdag 18 september 2015

Perenjam

Voeg de suiker en het kaneelpoeder toe en meng de ingrediënten goed door elkaar. Dek de pan af met de deksel en zet de pan gedurende nacht op een koele plaats, zodat er een siroop ontstaat. Zet de pan de volgende dag op het vuur en laat de perenconfituur minuten koken. Perenjam , perenjam , perenjam en Perenjam. Hoewel ik maar een enkele keer jam eet — meestal op zondagmorgen, op een geroosterde boterham met gezouten roommboter —, vind ik het wel heel leuk om te maken.


Jam maken is kinderlijk eenvoudig. Om de perenjam net een tikkie spannender te maken, voeg ik versgeraspte gemberwortel toe. Deze perenjam met vanille smaakt heerlijk op een boterham, een scone of bij een kaasplankje! Maak er eens deze lekkere perenjam met een vleugje kaneel van.


Schep de appels met de peren, citroensap en geleisuiker door elkaar in een pan met dikke bodem en breng al roerend aan de kook. Dan gaat perenjam er zeker ook wel in! Zelf perenjam maken is een makkelijke klus in de keuken.


Met dit stappenplan kun jij het ook! We zullen het maar zo bekijken: meer voor ons… en dus ook meer om bangelijke potjes mee te maken. Hier een recept om zelf perenjam te maken met vanille. Langzaam verspreidt de geur van fruit, vanille en warme specerijen zich door het huis.


Wat doe je als je een krat vol met peren krijgt die rijp zijn en niet al te lang meer kunnen liggen? Dat gebeurde toen we verbleven op Chacras de Azcona in Argentinië. Een gemakkelijke manier om de overvloedige oogst is natuurlijk jam maken of tot moes koken. Nu had ik nog nooit perenjam gehad en . Het klokhuis van de appels en peren verwijderen en vervolgens in kleine stukjes snijden.


De gesneden vruchten en het sinaasappelsap in een hoge pan doen en de geleisuiker erdoor mengen. Bereidingstijd ± minuten. De peren schillen en schoonmaken. De vruchten pureren en in een grote, hoge pan doen.


In een kom de basterdsuiker goed met het geleipoeder vermengen. Driekwart deel van de peren pureren en in een grote pan met de geleisuiker vermengen. Het mengsel goed door de vruchten roeren en de honing toevoegen. De rest van de peren in kleine stukjes snijden en met het citroensap en de munt door de moes mengen.


Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Doe de peer in een steelpan met het water. Voeg het sap samen met de geleisuiker en voeg de spices toe.


Breng aan de kook en laat op laag vuur min. Dit perenjam recept is klaar in uur met allergie info. Bij jam denk je al snel aan lekker zomerfruit als aardbeien of frambozen.


Jam met vruchten zoals peer, die je in deze tijd van het jaar volop kunt krijgen, zie je niet vaak in de winkel. Canning Fruit by Making Jam at Home. Adeldor DIY 122views.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts