donderdag 21 september 2017

Vriescel houtworm

Houtworm bestrijden door bevriezen is heel effectief: u weet zeker dat alle houtwormen dood zijn. Maar waar vindt u een diepvries of vriescel die groot genoeg is? En u kunt toch niet uw voorwerpen in een vriescel met voedingsmiddelen plaatsen? Om aantasting van houten meubelen door (houtaantastende) insecten, bijv.


Gedurende een behandelingstermijn van weken worden meubels , boeken etc. In tegenstelling tot het gebruik van een chemisch . Het meubelstuk plaats je in een vriescel. Anders dringt de kou niet door in de kern van het hout.


Bij een temperatuur van -graden Celsius gaan de eitjes en larven dood. Voordat je het meubelstuk in de vriezer . De vorst in Nederland is gelukkig niet zo streng als benodigd voor bestrijding van houtworm. Er zijn een aantal gespecialiseerde bedrijven die een vriescel hebben en dat doen. Peper- en zoutmolens - Woodworking. Hierdoor wordt de cyclus van de houtworm uiteindelijk gestopt.


Pas goed op: het middel is ook schadelijk voor de mens. Tijdens het aanbrengen dient men adembescherming en beschermende kleding te dragen. Als een object niet te groot is (of je hebt de beschikking over een vriescel ) kun je het hout ook invriezen tot . Wij behandelen uw meubel of object tegen houtworm in onze eigen vriescel.


Deze behandeling duurt vier weken en dan is de houtworm gegarandeerd bestreden. Echter bij grotere meubels of kunstvoorwerpen wordt houtworm bestrijden door professionele plaagdierbeheerser in een vriescel gedaan, hier worden ze ingevroren, waar deze een week tot dagen zullen staan. De kern van het hout is dan dusdanig bevroren dat van het eitje tot de kever dood zal zijn. Bestrijdt de boktor en bevries of verhit het hout.


Wanneer raden wij deze methode aan;. Als het een los object bevat, zoals bijvoorbeeld een stoel of kast. Als je een plek hebt gevonden waar ze een grote vriescel of oven hebben.


Houtworm De houtwormkever is - mm lang, en chocoladebruin van kleur. Doordat de hitte of de kou goed . Op de dekschilden zitten in de lengte richting kleine putjes. Leeft meestal in naaldhout. Indien hout gedurende een aantal dagen bij -20°C wordt bewaard (bijv. in een vriescel ), zullen alle stadia van de insecten worden gedood.


Met hoge of lage temperaturen heeft de gemene houtworm niet veel op. Heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om uw favoriete kastje een nacht in een vriescel bij de plaatselijke slager te stallen, dan worden de plaagdieren letterlijk diepgevroren. In dat geval wordt om hygiënische redenen echter aangeraden om een . Ook moet bij een bespuiting de damp niet worden ingeademd. Let ook op voor brandgevaar!


Het is ook mogelijk de houtworm te doden door (kleine) aangetaste voorwerpen gedurende b. In deze periode is niet opgenomen de tijd die nodig is voor het voorkoelen. Al sinds lange tijd heeft Hoekstra Bedrijfshygiëne zich in Friesland gespecialiseerd op het gebied van houtworm bestrijden en verwijderen. Houtwormverwijdering is een gespecialiseerd werk dat door . Ontbrekend: vriescel Houtworm verwijderen per vriescel? Hoe verwijderen echte restaurateurs houtworm in kastdelen?


Is de vriescel - methode, waarbij de aangetaste delen worden ingevroren een goede optie en. LEEK - Tot in Turkije en Taiwan haalde het de kranten: het Nationaal Rijtuigmuseum in Leek zet zijn historische koetsen en arrensleeën tijdelijk in de diepvries om houtworm en mot te doden. Maar het is echt helemaal niets bijzonders. Dat maakte het Rijtuigmuseum woensdag bekend. Het ongedierte gaat normaal vanzelf dood in de winter, maar tegenwoordig vriest het niet hard genoeg.


Eén voor één gaan de 2koetsen van het museum de vriescel in. Geen enkel probleem, kastje heeft weken in een vriescel gestaan voor euro. In principe is uur voldoende om alles dood te . Zo is het ook mogelijk om houtworm te bestrijden met kou. Dit lukt echter alleen bij voorwerpen die nergens aan vast zitten, zoals meubels. Bij een dakconstructie is deze manier bijvoorbeeld niet mogelijk.


Meubels kunnen gedurende twee weken in een vriescel geplaatst worden, waardoor de houtworm vanzelf sterft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts