maandag 11 september 2017

Warmte uit huis krijgen

Overdag alle ramen en deuren helemaal afsluiten waar de zon op staat. Zorg wel voor gaas of horren voor het raam anders heb je allemaal ongedierte in huis. Je kan dan ook nog een airco aanschaffen. Bij mij is het momenteel 28° binnen in huis.


Mijn oostgevel bevat grote raampartijen zowel beneden als op verdiep. Wat kan ik vandaag doen om mijn huis.

Ik heb ventilatie D met summer bypass. Zorg er daarna voor dat de ramen en . Doe lekker rustig aan – je huis koel houden. Werk je thuis met een schoonmaakrooster en is het vandaag weer tijd om te gaan stofzuigen?


Pak die stofzuiger lekker op een wat minder warme dag en doe vooral rustig aan. Hitte vormt een vrij onbekend gevaar voor onze gezondheid. De warmte die in woningen blijft hangen leidt tot duizenden extra sterfgevallen. De computer en tv uitzetten -echt off, dus niet op standby- scheelt onnodige warmte in huis.


Bedenk dat de warmte die je niet binnenhaalt er ook niet weer uit hoeft te krijgen.

Woningen die ideaal zijn voor het opvangen van passieve zonne-energie in de winter, vangen de zon vaak ook in de zomer. Tenzij je hier maatregelen tegen treft, zoals een goede zonwering. De warmte buiten houden om je huis deze zomer heerlijk koel te houden? Schakel ze volledig uit (geen waakstand) en de temperatuur zal veel draaglijker worden. De beste zonwering is die aan . Ook je oven gebruik je in.


Daken en gevels met begroeiing zijn ook uitstekend om je woning te isoleren tegen de zomerse warmte. Potdicht, dus ook geen raam op een kier. En schakel overdag de mechanische ventilatie van je huis uit , als je die hebt.


Als de zon dan weer achter de horizon is verdwenen, doe je juist zoveel en zo ver . Als de warmte eenmaal binnen is, wordt het heel moeilijk om deze weer naar buiten te krijgen. Je doet er daarom goed aan om de verleiding te. Buiten mag het dan heerlijk warm zijn en zonnen kan je als de beste, maar in je huis wil je toch dat het wat koeler is.


Met deze energiezuinige tips en zonder airconditioning houd je je huis alvast een stuk koeler. Zo hou je het huis koel zonder airco. Die plaats je aan de buitenkant van je woning, waar ze de warmte tegenhoudt voor die je huis kan binnendringen.


Om dezelfde reden zijn ook rolluiken heel efficiënt. Is het toch moeilijk om je slaapkamer fris te krijgen ? Laat dan een uurtje voor je in .

Nadeel is wel dat je een stuk van deze warmte in je huis toelaat. Met deze tips ben je perfect in staat om je huis koel te houden. Je huis zal hiermee niet meteen een paar graden koeler worden, maar alle kleine beetjes helpen. Zet elektrische apparaten die je niet gebruikt altijd helemaal uit en niet op stand-by.


Goed geïsoleerde muren houden zowel de koude als de warmte buiten. Elektrische apparaten geven namelijk altijd wat warmte af zolang ze aan staan. Hou ramen gesloten tijdens de warmste uren van de dag.


Schakel elektrische toestellen uit die niet worden gebruikt, want zelfs in stand-by geven ze warmte af. Apparaten zoveel mogelijk uit. Zet ook alles uit wat warmte produceert in huis , zegt Van Leur. Denk dan aan de oven, vaatwasser, wasdrogers en opladers.


Kook ook buiten of maak een salade klaar zonder iets op het vuur te zetten. Wie het nog te warm heeft in huis , kan een ventilator op zich richten. Binnen in huis is het misschien nog een beetje uit te houden, maar als deze temperaturen langer aanhouden, dan wordt het ook in huis wat minder aangenaam. Gelukkig kan iedereen enkele eenvoudige maatregelen nemen om de warmte uit je huis te houden. Deze maatregelen zijn zeker en vast niet ingrijpend.


Het is vooral een kwestie van doen en blijven volhouden. Op deze manier kan je na een avondje op je terras, heerlijk nagenieten in een koel en fris huis. Hoe blijft u koel op warme dagen?


Wij geven u tips om uw lichaam en uw huis koel te houden. Wist u dat u het van een ventilator soms juist warm kunt krijgen ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts